ŽŪM PARAMA MAŽONIŠKIAMS
2016 m. gruodžio 07 d.

 

Mažonų kaimas – priemiestinis, vienas perspektyviausių rajone, kur galimas verslo plėtojimas, gyventojų skaičiaus didėjimas. Siekiant didinti vietovės patrauklumą gyvybingumą, vienas iš svarbesnių veiksnių-viešųjų erdvių sutvarkymas. Kadangi kaime trūksta laisvalaikio, sporto, užimtumo zonų, buvo priimtas sprendimas teikti Žemės ūkio ministerijai projektą ,,Sporto ir laisvalaikio erdvės įkūrimas bei priežiūra kaimo bendruomenėje ,,Mažonų rytas“.

Ruošiantis projekto įgyvendinimui, pirmiausia buvo sutvarkyta erdvė, skirta sporto ir laisvalaikio parko įrengimui. Gavus projektinį finansavimą, prisidėjus Tauragės r. savivaldybės administracijai, buvo įsigyti ir sumontuoti keturi lauko treniruokliai, karuselė ir spyruoklinės sūpynės vaikams, dvi šiukšliadėžės, dviračių stovas.

Mažonų seniūnija gana  didelė, neturi tiek pajėgumų prižiūrėti  visas  kaimo viešąsias erdves, todėl projekto pagalba įsigijome vejapjovę ir krūmapjovę, kad bendruomenė savanoriškumo pagrindais galėtų sutvarkyti ne tik naujai sukurtą viešąją erdvę, bet ir padėti vienišiems, neįgaliems, vyresnio amžiaus kaimo  žmonėms.

Įgyvendinus projektą, kaime sudarytos sąlygos gyventojų poreikiui aktyviam, turiningam laisvalaikio praleidimui, sukurta estetiška, patraukli gyvenamoji aplinka, kas, tikimės, paskatins jaunimą pasilikti dirbti, gyventi ar kurti verslą gimtinėje. Laisvalaikio parkas, nors įrengtas jau rudeniop, tapo kaimo žmonių traukos centru, kuriame buriasi visų amžiaus grupių bendruomenės nariai.

 

Kaimo bendruomenės ,,Mažonų rytas“ informacija

Nuotraukos Laima Šveikauskienė

 

Galerija