SKAMBA KALĖDŲ VARPELIAI
2016 m. gruodžio 21 d.

Vėlyvą gruodžio 17-osios (šeštadienio) rytą Sungailiškių kaimo bendruomenės kieme sujudimas ir šurmulys. Kieme žaidžia ir pramogauja būrys nykštukių (bendruomenės moterų ansamblio dainininkės), kurios pasitinka ateinančius svečius: tėvelius ir vaikučius, senelius ir močiutes. Kviečia visus salėn ir ragina patogiai įsitaisyti. Šiandien čia ne tik tradicinis Kalėdinis renginys, bet ir bendruomenės įgyvendinto projekto ,,Viešųjų erdvių sutvarkymas ir lauko treniruoklių aikštelės įrengimas “ pristatymas. 

Kol atvyks vaikučių labai laukiamas Kalėdų Senelis su maišu dovanų, nykštuke tapusi bendruomenės pirmininkė Remigija Rudienė, pristatė  įgyvendintą projektą. Šį projektą finansavo Lietuvos ŽŪM. Nupirkta technikos, reikalingos bendruomenės viešųjų erdvių priežiūrai: traktoriukas ir krūmapjovė. Galėsime patys prisižiūrėti savo aplinką, nes seniūnijos teritorija labai didelė, daug viešųjų erdvių ir sunku viską prižiūrėti ir laiku atlikti darbus. Nors paprašius pagalbos visada jos sulaukiame. Įrengta aikštelė, nupirkti 7 lauko treniruokliai ir. nagingų bendruomenės vyrų sumeistruoti ir pastatyti 6 suoliukai. Šio projekto įgyvendinimui finansinę paramą skyrė ir Tauragės rajono savivaldybė. Bendruomenės pirmininkė dėkojo visiems padėjusiems įgyvendinti šį projektą ir kvietė ne tik bendruomenės narius, bet ir visus gyventojus prasmingai ir aktyviai praleisti laisvalaikį.

O tuo metu vaikučiai, nekantravo ir dairėsi, kurgi užtruko tas Senelis. Ir štai pasirodė pirmasis svečias – pasakorius. Jam mostelėjus stebuklingu pieštuku pasirodė Kalėdų Senelis. Kiek džiaugsmo ne tik vaikučiams, bet ir visiems susirinkusiems. Prasidėjo žaidimai ir ,,atrakcijos” vaikučiams ir tėveliams, močiutėms ir seneliams. Į svečius dar atskubėjo raganaitė su savo ,,stebuklinguoju taksi”. Visi šokome ir dainavome, važiavome taksi, žaidėme įvairius žaidimus. O kai Senelis susiruošė vaikučiams dalinti dovanėles, pro duris įplasnojo gaidys- ateinančių metų simbolis. Kiek džiaugsmo ir juoko visiems…. ir dovanėlių. Joms paruošti finansinę paramą skyrė Tauragės rajono savivaldybė.

Ačiū bendruomenės narei Editai Pužauskaitei, pakvietusiai nuotaikingą Kalėdų Senelio komandą ir dovanojusiai bendruomenės vaikučiams linksmą šventę.

Sungailiškių kaimo  bendruomenės informacija

 

Nuotraukos Raimondos Liorančienės

 

Galerija