ŠVENTINIS KALĖDINIS LAIKOTARPIS PAGRAMANTYJE
2017 m. sausio 11 d.

Gruodžio pradžioje Pagramančio bendruomenė pradėjo ruoštis kalėdiniam – šventiniam laikotarpiui. Kadangi šiemet Pagramantis – mažoji Lietuvos kultūros sostinė, tai ir truputį keitėsi šventiniai renginiai, nei įprasta. Papuoštas miestelis, sublizgo skarota eglutė. Eglutės įžiebimo šventė vyko kartu su padėkos vakaru „Dėkingumo gaida“. Mažuosius miestelio gyventojus Kalėdų senelis su dovanomis, aplankė Pagramančio bažnyčioje, Šv. Kūčių vakarą. Naujametinis vakaras vyko Pagramančio kultūros namuose, kur pasitikome 2017 metus.

 

Šventinis laikotarpis baigiasi sausio 6 dieną. Po Pagramančio miestelį gerąją naujieną skelbdami vaikščiojo Trys Karaliai ir Kalėdų senelis. Aplankė neįgaliuosius ir vienišus senelius, atnešė jiems dovanų: aukso, miros ir smilkalų. Ant namo durų kreida įbrėžė tris kryželius ir tris raides KMB, kad pro jas neįeitų blogis, piktoji dvasia. 

Sekmadienį Pagramančio bažnyčioje vyko Trijų Karalių iškilmės, Šeimų diena. Po Šv. Mišių, Pagramančio klebonas Vaidotas Vitė ir svečiai kunigai, palaimino šeimas.

Įkvėpti gerosios energijos ir šilumos užbaigėme šventinį laikotarpį. Su naujais siekiais ir darbais, gaidžio žingsneliu įžengėme į 2017 metus. Dėkojame visiems prisidėjusiems savo darbais, idėjomis ir gera nuotaika prie Kalėdinių švenčių organizavimo. Taip pat dėkojame miestelio gyventojams, kurie papuošė savo namus ir sukūrė gražią šventinę nuotaiką Pagramantyje. Visiems linkime gerų, kūrybingų, darbingų metų. Dar kartą dėkojame visiems prisidėjusiems prie Mažosios Lietuvos kultūros sostinės renginių ciklo, palaikiusiems, padėjusiems savo idėjomis, darbais ir gausiu dalyvavimu.


Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ informacija

Nuotraukos A. Turčinavičiaus, K. Macijausko, J. Prišmantaitės, R. Krumpalcienės

 

 

Galerija