BŪK MATOMAS!
2017 m. sausio 24 d.

Kaimo bendruomenė “Taurų žiburys” jau 2016 m. įgyvendino Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos konkurso “Eismo saugumas bendruomenėse 2016 m.” du renginius - “Saugi vasara vaikams” bei “Sveiks, kaimyne!”, kuriuose buvo primenama apie saugaus eismo kultūrą, taisykles, dalijami atšvaitai. 

Tema aktuali, nes tamsiuoju paros metu tiems, kurie nesisaugo, atsitinka visko. Todėl kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ nutarė organizuoti papildomą saugaus eismo renginį Tauragės Tarailių progimnazijos skyriaus Taurų kaimo pradinių klasių moksleiviams „Būk matomas“. Susitikti su moksleiviais atvyko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vyriausioji specialistė Raimonda Žvynakienė ir vyresnioji tyrėja Judita Sadauskytė kartu su vaikų numylėtiniu, policijos bičiuliu ir pagalbininku Amsiu. Pareigūnės papasakojo, kaip policijoje atsirado Lietuvos policijos simbolis - šuniukas Amsis.
Siekiant sukurti Lietuvos policijos simbolį 2003 m. buvo organizuotas vaikų piešinių konkursas "Išrinkime policijos bičiulį". Jame dalyvavo labai gausus vaikų būrys iš visos Lietuvos, policija gavo 1500 piešinių.
Speciali komisija nugalėtoju pripažino aštuntoką Vilmantą Motiečių iš Šiaulių r. Jo darbas išsiskyrė iš kitų, kadangi buvo išsiuvinėtas popieriaus lape. Berniukas policijos bičiuliu pasiūlė šunį, kadangi jo savybės - ištikimybė, budrumas, greita reakcija, tinka ir pareigūnams. Šuo buvo pakrikštytas Amsiaus vardu.
Bičiulis Amsis organizuoja renginius visose Lietuvos mokymo įstaigose, dalyvauja masiniuose renginiuose, vaikų šventėse ir t.t. Vaikai labai myli savo bičiulį
Renginio metu Amsis vaikams dalino atšvaitus, o pareigūnės priminė kaip taisyklingai juos dėvėti. O už teisingai atsakytus klausimus ir, kad dar geriau atsimintų visus patarimus, Amsis moksleiviams įteikė knygutes „Kaip elgtis kelyje“, atšvaitus, kitas dovanėles. 
Susitikimo metu Taurų skyriaus mokytojos Sigita Novikovienė, Loreta Gudaitytė ir Laura Mikutytė taip pat vaikams priminė taisykles, kaip važiuoti su dviračiu, kaip dėvėti atšvaitus ir kaip reikia elgtis kelyje. 
Kaimo bendruomenės pirmininkė Lijana Jurevičienė padėkojo mokytojoms, Prevencijos poskyrio pareigūnėms Raimondai Žvynakienei ir Juditai Sadauskytei. 
Kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ šiais metais taip pat planuoja dalyvauti Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos organizuojamame saugaus eismo konkurse.
Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ informacija
Nuotraukos Lijanos Jurevičienės
 

 

Galerija