DAINŲ VĖRINYS TĖVYNEI
2017 m. kovo 14 d.

Kovo 11-osios minėjimas reikšmingas kiekvienam, suvokiančiam, kokia svarbi ir prasminga ši diena Lietuvai. Šventės išvakarėse Mažonų bendruomenės ir kultūros namuose vyko, jau tradicija tapęs, Mažonų seniūnijos kultūros namų, bendruomenių dainos mylėtojų koncertas „Dainų vėrinys Tėvynei“. Kiekvienas renginio dalyvis buvo sutiktas prisegant simbolinius ženklelius, pakviestas apžiūrėti šiai progai Mažonų bibliotekininkės Gintos Bartkienės paruoštą spaudinių parodą.

Po renginio vedėjų Laimos Šveikauskienės ir Alano Zemecko sveikinimo žodžių ir sugiedotos tautiškos giesmės, pirmieji į sceną buvo pakviesti saviškiai - Mažonų kultūros namų mišrus vokalinis ansamblis, vadovaujamas Birutės Kaminskienės. Jų atliekamose dainose atsispindėjo meilė ir pagarba Tėvynei, Lietuvai. Patriotiškumo dvasia buvo perpintas ir Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro moterų ansamblio, kurio vadovė Birutė Jasaitienė, pasirodymas. Šiltai žiūrovų buvo sutiktas Mažonų kultūros namų dueto Klemos Fetingienės ir Kęstučio Eglyno duetas (vad. Birutė Kaminskienė). Malonu, kad kiekvienais metais savo skambiomis dainomis visus pradžiugina Sungailiškių kaimo šauniosios dainininkės, vadovaujamos Virginijos Eičienės. Nebuvo pamiršta ir visai neseniai praėjusi tarptautinė moters diena: moterims skirti prasmingi bendruomenės pirmininkės Laimos Šveikauskienės sveikinimo žodžiai ir mažoniškių dainininkų atliekamas nuotaikingas pavasariškas kūrinys. Scenoje pasirodžiusios gražiais tautiniais rūbais pasidabinusios Mažonų kultūros namų moterų ansamblio dalyvės savo dainomis užvedė visą publiką. Ypač daug aplodismentų sulaukė žemaičių tarme atliekama ne tik nuotaikinga, bei ir prasminga daina ,,Kun saka“. Koncerto pabaigoje dalyviai buvo pakviesti į sceną bendrai dainai, visiems įteikta po gėlės žiedą. Nuoširdžius padėkos žodžius  už dovanotą gerą nuotaiką, naujų jėgų antplūdį skyrė Mažonų skyriaus  kultūrinių renginių organizatorė, renginio iniciatorė Birutė Kaminskienė. 

Susirinkusius sveikino Tauragės r. savivaldybės mero pavaduotoja Virginija Eičienė, Mažonų seniūnas Jonas Samoška.

Šiuo jautriu ir šiltu renginiu tarsi įrodėme, kad kaip tauta esame gyvi, kol savo gyvastį gebame perduoti iš lūpų į lūpas, iš kartos į kartą ir tol esame nenugalimi, kol mūsų dainos nenutildomos.

Kaimo bendruomenės ,,Mažonų rytas“ informacija

Nuotraukos Gintos Bartkienės

 

 

Galerija