LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA KĘSČIUOSE PAMINĖTA NETRADICIŠKAI
2017 m. kovo 16 d.

Kovo 10-ą ir 11-ą dienomis Kęsčių ir aplinkinių kaimų gyventojai buvo kviečiami paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną.  

Penktadienį kultūros darbuotoja E.Šaulienė ir bibliotekininkė A.Eglynienė vietos gyventojus subūrė pėsčiųjų žygiui „Po Kęsčių apylinkes“. Išvyka siekta prisiminti savo krašto kovotojus už Lietuvos nepriklausomybę, atminti gimtų ir artimų vietų istoriją. Žygį dalyviai pradėjo nuo „Elbentos“ bendruomenės namų. Visos kelionės metu savo prisiminimais, žiniomis, šio krašto istorija dalijosi kaimo šviesuolis Z.Mockevičius. Išgirsta daug: apie buvusį Kęsčių dvarą, gyvenvietės įkūrimą Laurinskų ir Stonių žemėse, jau išnykusių sodybų gyvavimą, kelio ir tilto per Ežeruoną į Leikiškių ir Kaupių gyvenvietes atsiradimą, aplankyti pastarųjų kaimų senkapiai, Marozų giminės atminimo įamžinimo vieta, uždegtos atminimo žvakutės. Sugrįžę į bendruomenės namus visi buvo pakviesti sušilti prie arbatos puodelio, pasistiprinti laužo dešrelėmis ir pabūti drauge.

Kovo 11-os dieną visi skubėjo į Kęsčių bendruomenėje organizuotą stalo teniso turnyrą „Elbentos“ taurei laimėti, kurį organizavo bendruomenės aktyvistas R.Šiaudvytis. Čia jėgas išbandyti rinkosi kęstiškiai, neabejingi šiai sporto šakai, ir vietos jaunimas, kurių iniciatyva, pačių rankomis ir lėšomis įsigytas teniso stalas. Kol varžybų dalyviai prakaitą liejo prie teniso stalo, kiti savo gebėjimus išbandė žaisdami šaškėmis. Sužaidę po kelias partijas, šaškininkai pripažino A.Baziliausko pranašumą žaidimo kombinacijomis ir strategija. Pasibaigus turnyrui, „Elbentos“ pereinamąją taurę svariu skirtumu laimėjo V.Nareiko, kurią įteikdama bendruomenės pirmininkė L.Baziliauskienė  jaunimui linkėjo visuomet būti iniciatyviems ir aktyviems. 

Bibliotekininkė A.Eglynienė

Nuotraukos A. Eglynienė

 

Galerija