BENDRAS DARBAS PAUKŠTELIŲ IR ŽMONIŲ LABUI
2017 m. kovo 21 d.

Keletą popiečių prie bendruomenės namų kaukšėjo plaktukai, “aimanavo” pjaustomos lentos. Padedami kaimo vyrų, vaikai kalė inkilus paukšteliams. Darbas nelengvas, o ir medžiagomis reikėjo pasirūpinti. Bendram labui medienos dovanojo kaimo ūkininkai Saulius Čiapas ir Juozas Jurkauskas. Inkilų gamybai lentas paruošė dėdė Juozas Užkuras ir seniūnaitis Algimantas Ramanauskas. Grupė kaime gyvenančių berniukų ir mergaičių entuziastingai ėmėsi naujos veiklos. Išklausę darbo saugos taisyklių, konsultuojami dėdės Prano Rimkaus ir Algimanto Ramanausko, jaunieji meistrai ėmėsi darbo. Per dvi popietes buvo sukalta dvidešimt inkilų parskridusiems giesmininkams!

Namelius paukšteliams kalė Armandas Juška, Tadas Žalandauskas, Darius Uljanovas, Justas Naujokas, Aironas Kaminskas. Beje, Tadas Žalandauskas sukalė net keturis inkilus! Ir kai kurios mergaitės ėmėsi kalimo meno ir joms visai gerai sekėsi! Samanta Ūselytė ir Ineta Kaminskaitė sukalė po vieną inkilą! Darbas pasisekė, niekas nesusižeidė, nors vaistinėlė su medikamentais budėjo šalia.

Pasaulinę Žemės dieną dalis inkilų buvo sukelti į medžius mokyklos teritorijoje bei kaime augančiuose medžiuose. Likusieji buvo padovanoti kaimo žmonėms į nuosavas sodybas.

Nesvarbu, kurioje kaimo vietoje įsikurs paukšteliai, svarbu, kad jie turės namelius ir atsidėkos žmogui švarindami gamtą nuo kenkėjų.

Inkilų gaminimo akcija – tai viena iš kaimo bendruomenės įgyvendinamos vaikų užimtumo programos „Tegu dūzgia vaikų aviliukas – 1“ veiklų.

Bendruomenės informacija

Nuotraukos Elenos Bazinienės 

Galerija