ATVELYKIS IR GANDRINĖS MAŽONUOSE
2017 m. balandižio 24 d.

Saulėtą šeštadienio popietę Mažonų kultūros ir bendruomenės namuose vyko graži ir smagi Atvelykio ir gandrų sutiktuvių šventė. Jau tapo tradicija kiekvienais metais pasveikinti ir priimti į bendruomenę metų eigoje gimusius naujagimius. O šiais metais „gandras atnešė“ jų tikrai nemažai – netgi 6. Visi jie buvo apdovanoti „Gandro pažymėjimais“ ir jaukiomis prisiminimo dovanėlėmis. 

Atvelykis – smagiausia šventė vaikučiams. Viso renginio metu kiekvienas galėjo prisidėti spalvinant vieną didžiulį margutį, buvo renkamas gražiausias velykaitis, smagiai žaidžiama ir šokama. Menininkė Juzefa Bružienė papasakojo apie kiaušinių marginimo ypatumus kitose šalyse, pristatė įvairių margučių ekspoziciją. Nuotaikingą programėlę parodė Pagramančio pagrindinės mokyklos vaikučiai, o netikėtai atvykusi „Velykų bobutė“  (mokyt. Lina Šimkūnienė) šmaikščiai pristatė Velykų papročius, dalino margučius, pravedė margučių ridenimo čempionatą. Šventės dalyviai buvo apdovanoti prizais, saldžiomis dovanėlėmis.

Visą Velykinę savaitę buvo eksponuojama bendruomenės moterų įvairia technika margintų margučių parodėlė.

Nuoširdus ačiū Pagramančio pagrindinės mokyklos mokiniams ir jų mokytojoms Linai Šimkūnienei ir Linai Zemeckienei, bendruomenės aktyvui, kurių dėka renginys praėjo smagiai ir prasmingai.

Šventę organizavo Mažonų kultūros namai, biblioteka, bendruomenė.

 

Kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ informacija

Nuotraukos Birutė Kaminskienė 

Galerija