BATAKIŲ BENDRUOMENĖS MOTERYS DALYVAUJA JUDĖJIME ,,GYVOS MOTERYS“
2017 m. birželio 21 d.

„Gyvos Moterys“ projektas Lietuvoje pradėjo judėti nuo šių metų pradžios. Šios bendruomenės įkūrėjai Alex Monaco ir Inga Stasiulionytė, projekto koordinatorius Mažvydas Šimkus. Bendruomenės grupių bendros idėjos ir veikla yra susijusi su moterų bendravimu ir dalijimosi gerąja patirtimi. Projekto propaguojami veiksniai skatinantys visas dalyves tapti aktyvesnėms, mylėti save, dalintis šypsena... Kadangi, mes žinome, kad tik nuo mūsų visų pastangų priklauso kokį gyvenimą gyvensim mes ir mūsų vaikai. 

Bendruomenės grupių tikslai: Kelti ateities kartų sąmoningumą; Perteikti tikrąsias vertybes vaikams per sąmoningas moteris; Padėti moterims atrasti ir realizuoti save; Padėti pamilti save ir tą aplinką kurioje gyvename; Padėti moterims būti laimingoms.


Klaipėdietė Agnė Januševičiūtė, kuri dažnai atvyksta į Batakius, pakvietė Batakių miestelio bibliotekininkę dalyvauti ,, Gyvos Moterys“ veikloje. Pakalbėjusios apie veiklos tikslus, susitikimų galimybes, nutarė organizuoti grupę ir dalyvauti šiame judėjime.


Moterų susitikimai įvyko du kartus. Pirmas susitikimas vyko balandžio mėnesį, Batakių bibliotekoje. Susitikimo metu visos dalyvės linksmai leido laiką, degustavo arbatą, diskutavo, gavo namų užduotis, kurias turėjo atlikti iki antrojo susitikimo. Antrasis susitikimas vyko Agnės močiutės, Irenos Šileikienės sodyboje, tą birželio 17– tos dienos susitikimą papildė ir kaimyninės seniūnijos moterys. Gaurės miestelio bibliotekininkė Danutė Mockienė ir dar dvi jos draugės atvykusios džiaugėsi, kad kartu praleistas laikas davė geros nuotaikos žiupsnelį, naujų žinių ir gerų emocijų.


Bibliotekininkė Laisvutė Pavalkienė


Nuotraukos Laisvutės Pavalkienės

 
Galerija