STOVYKLOJE "PAŽINK, SAUGOK IR MYLĖK SAVO KRAŠTĄ"
2017 m. rugpjūčio 08 d.

Kęsčių kaimo bendruomenės „Elbenta“ patalpose 2017 07 31 startavo Kęsčių ir Būdviečių kaimo bendruomenių (penkių dienų) dieninė stovykla "Pažink, saugok ir mylėk savo kraštą", finansuojama Tauragės rajono savivaldybės. Vaikų užimtumą vasaros atostogų metu inicijavo, organizavo ir jį įgyvendino stovyklos vadovės: Kęsčių kaimo bendruomenės „Elbenta“ pirmininkė Lina Baziliauskienė ir Būdviečių kaimo bendruomenės pirmininkė Jurgita Kleinaitienė. Linai Jurginaitei Baziliauskienei.Pirmąją dieną stovyklautojai susipažino vieni su kitais, vadovais, aptarė saugaus elgesio taisykles, lankėsi Martyno Mažvydo progimnazijoje įrengtoje lazerinėje šaudykloje, žaidė. Antrają dieną stovyklautojai lankėsi Pagramančio regioniniame parke. Lankytojų centro administratorė Rita Krompalcienė papasakojo apie supantį kraštovaizdį ir palydėjo į 15 km. žygį. Visi stovyklautojai sėkmingai pasiekė finišą, daug pamatė, sužinojo ir patyrė. Už priėmimą ir tokią smagią ir įspūdingą iškylą dėkojam Pagramančio regioninio parko l.e.p direktoriui Sigiui Melinavičiui. Trečioji diena buvo kiek neįprasta, nes Ugnius Šulcas ir Luka Kleinaitė šventė gimtadienius. Draugus pagerbėme, o Ugniaus tėveliai visus tortu ir vaisiais pavaišino. Pilietiškos vasaros stovyklos dalyviai Kęsčių bibliotekoje, padedami Tauragės rajono savivaldybės Birutės Baltrušaitytės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkės, projektinei veiklai Viktorijos Globytės išmėgino 3D spausdintuvo galimybes. Vaikai susikūrė savo asmeninius raktų pakabukus ir juos atsispausdino. 

Ketvirtoji diena stovykloje buvo pati ilgiausia. Ji truko visą parą. O ir svečių daug sulaukėme. Ryte mus aplankė dailininkė Areta Didžionienė. Ji stovyklautojams papasakojo apie meno subtilybes. Dailininkė meno kalba atrakino vaikų svajonių karalystės duris. Didelis ir mažas ant popieriaus lapo piešė savo karalystę. Darbai nepakartojami, o nuotaika puiki. Popiet stovykloje lankėsi Tauragės rajono. savivaldybės priešgaisrinės tarnybos Kęsčių ugniagesiai - gelbėtojai, Tauragės visuomenės sveikatos biuro specialistės bei Tauragės civilinės saugo vedėjas Vidmantas Paliakas. Specialistai vaikus supažindino su tykančiais pavojais, patarė kaip jų išvengti bei pademonstravo, kaip nukentėjusieji gelbėjami, o gaisrininkai leido net „fontane“ pasitaškyt. Vakare - ilgai lauktas naktinis žygis. Nors ir labai stipriai lijo, bet lietus nesutrukdė sėkmingam žygio įveikimui. Šlapi, tačiau laimingi grįžome į bendruomenės namus nakvoti. 

Kaip bebūtų gaila -penktadienis- paskutinė mūsų stovyklos diena. Po gardžių pusryčių vieni kitus „išmaudėme“ pagyrų jūroje, pasidalijome savo nuomone apie praleistą laiką stovykloje, vykusias veiklas, užsiėmimus, išsakėme savo pageidavimus, pasiūlymus ateičiai. Paskutinę stovyklos dieną taip pat sulaukėme svečių. Mus aplankė Alvydas Skurdelis ir LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės štabo jaunieji šauliai. Šauliai organizavo žolės rutulio, futbolo ir kitas rungtis. Dalis stovyklautojų dalyvavo edukacijoje „Meduolio kelias“, kurį vedė Inesa Laurinskienė. Vaikai džiaugėsi, kad galėjo patys pasigaminti ir pasipuošti meduolių.

Į stovyklos uždarymą atvyko Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Virginija Eičienė ir mero patarėja Sigita Kiupelienė. Mero pavaduotoja palinkėjo visiems stovyklautojams gražios likusios vasaros ir įteikė atminimo dovanėles. Stovyklos vadovė Lina Baziliauskienė pasidžiaugė puikiu vaikų bendravimu ir bendradarbiavimu, įgyvendinant stovyklos uždavinius. Vadovė visų stovyklautojų vardu dėkojo savanoriams moksleiviams Samantai Rimkutei, Eimantui Girdauskui, Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijos mokytojai Vidai Baltrušaitienei už pagalbą organizuojant ir vykdant vaikų užimtumą bei veiklas, parduotuvės Kęsčiuose savininkei už saldžią dovaną, šeimininkėms Danutei Trijonienei ir Pranciškai Ramanauskienei už gardžius bei skalsius pietus kasdien. Vadovė stovyklautojams įteikė atminimo dovanėlės ir diplomus. Su vaikais išsiskyrėme tik iki kitos vasaros. 

Daugiau informacijos adresu  https://www.facebook.com/Kęsčių-kaimo-bendruomenė-Elbenta-115989138445604/?fref=ts

Vida Baltrušaitienė

Nuotraukos Linos Baziliauskienės

 

 

Galerija