LOMIUOSE – NAUJOS KNYGOS SUTIKTUVĖS!
2017 m. rugpjūčio 17 d.

Vasariškos brandos popietę, saulėtą Žolinę, prie bendruomenės namų įvyko nuoširdi meninio žodžio šventė – lomiškės Julijonos Popendikienės eilėraščių knygos „O metai teka tartum Šunija...“ sutiktuvės. Pasidžiaugti knygą, pasveikinti autorę gausiai susirinko ne tik lomiškiai, bet ir Julijos artimieji, svečiai iš Tauragės literatų klubo „Žingsniai“ su prezidentu Eugenijum Šalčiu ir daugybė kitų. 

Kad Julija kuria nuo vaikystės, lomiškiai seniai žino. Todėl knyga ilgai brandinta. Šventės vedėja mokytoja lituanistė Elena Bazinienė vaizdžiai išsireiškė, „ kaip javas augina grūdelius, taip mūsų Julija brandino savo eiliuotas mintis ir iš kūrybos delnų paleido eilėmis“.

Šventę daina pritariant kanklėmis pradėjo meno vadovė Ramunė Kinderienė, pasipuošusi tautiniu kostiumu, padainavusi Albino Batavičiaus užrašytą dainą šalia dunksančiame Devynakių kaime.

Mokytoja Lolita Užkurienė skaitė autorės eiles, kurioje sudėta daug jausmo, gimtųjų vaikystės namų ilgesio. Šventėje dalyvavusi buvusi lomiškė, o dabar tauragiškė, „Versmės“ gimnazijos lituanistė Vitalija Juškevičiūtė, augusi kaimynystėje, šiltai prisiminė Julijos tėvelius, kalbėjo apie aplinką, kurioje augo, brendo būsimos knygos autorė. Beje, mokytoja Vitalija parašė pratarmę Julijos knygai.

Daug gražių žodžių, linkėjimų ir kvietimą įsilieti į „Žingsnių“ klubo veiklą išsakė svečiai - Eugenijus Šaltis, Iveta Skurvydienė, Jonas Jakštaitis. Poetų klubo prezidentas pasidžiaugė nauju lomiškių derliumi primindamas, kad iš šio krašto kilo gana gausus būrys kultūros paveldo žmonių – Birutė Baltrušaitytė, Zita Čepaitė, Albinas Batavičius, Irena Tamošaitienė, Vidas Riepšas ir kt. Lomiai nėra užkampis, nes čia kuriamos knygos! Tai svarus ir nenuginčijamas kultūros ženklas!

Moterų ansamblis maloniai nustebino renginio dalyvius daina, sukurta pagal Julijos eiles, išspausdintas naujoje knygelėje. Muziką sukūrė renginių organizatorė Lijana Kiltinavičienė.

Nuoširdų sveikinimą močiutei parengė vaikaitė Gabrielė, „Versmės“ gimnazistė. Padėkos žodį mamai tarė dukra Viktorija, knygos išleidimo proga trumpam parskridusi net iš Londono!

Bibliotekininkė Gintarė Pavalkytė, teikusi paraišką rajono savivaldybei, praskleidė „darbinės virtuvės“ kraštelį. Tai buvo ilgas ir nelengvas darbas, bet džiugus matant darbo vaisius. Bibliotekininkė dėkojo ir knygos autorei, ir knygos parengimo komandai mokytojoms Elenai Bazinienei, Lolitai Užkurienei. Baigdama pridūrė, kad Lomiuose gyva kraštietės Birutės Baltrušaitytės dvasia. Nauja knyga – akivaizdus to įrodymas!

Nuoširdų sveikinimo žodį tarė LR Seimo narės Aušrinės Norkienės padėjėja Sandra Valinčienė. 

Nuoširdžius sveikinimo žodžius autorei skyrė mokytojos Margarita Dičmonienė, Virginija Valinčienė, Herta Šporienė. Sveikino kaimynės, draugai, giminės – gėlių puokštės gulė ant Julijos rankų.

Su jauduliu širdyje autorė dėkojo visiems: knygą parengusiai komandai, gausiai susirinkusiems svečiams, artimiesiems, lomiškiams.

„Paleidžiame Julijos „kūdikį“ į žmones gyvenimui. Knygą skaitys kaimynai, namiškiai, būsimos kartos. Savo vardą autorė svariai įrašė Lomių, Tauragės krašto istorijoje“, - užbaigdama renginį apibendrino šventės vedėja. Dalyvavusieji renginyje į namus išsinešė padovanotą Julijos eilių knygą „O metai teka tartum Šunija...“ 


Lomių kaimo bendruomenės informacija

Nuotraukos Lolitos Užkurienės

 

 

Galerija