BŪDVIEČIŲ KRAŠTO ŠVENTĖ
2017 m. rugsėjo 07 d.

 

...nes čia mūsų šaknys, žinom kiekvieną kelio vingį, kiekvieną duobutę, kiekvieną akmenėlį tėviškės laukuose. Gimtinė yra viskas: čia ir žolė žalesnė ir medžiai gražesni, čia sutinku vaikystės ir jaunystės draugus, paprastus savo kaimo žmones. Ir taip širdyje gera darosi…

(R.Dilbaitė-Kondratenkienė) 

Paskutinį vasaros šeštadienį, rugpjūčio 26 dieną, prie buvusios mokyklos vyko Būdviečių krašto šventė. Šios šventės laukė ir joje dalyvavo buvę Pabūdviečių mokyklos mokytojai, mokiniai, Būdviečių kaimo bendruomenės nariai su savo atžalomis, draugais ir giminaičiais.

Išskirtiniame renginyje dalyvavo Seimo narė A. Norkienė, Tauragės rajono VVG pirmininkė N. Tirevičienė, Tauragės rajono savivaldybės mero padėjėja V. Eičienė ir Tarybos narė E. Bitinienė, kuri dėkojo ir apdovanojo dailės plenero dalyvius, įteikė dalyviams bei mokytojai B. Bacevičienei padėkas, Žygaičių seniūnijos seniūnas V. Juška, Žygaičių parapijos klebonas E. Jurgilevičius. Savo kūryba džiugino poetai, Tauragės literatų klubo ,,Žingsniai“ nariai E. Šaltis ir J. Jakštaitis. Švente džiaugėsi ir sveikino kaimyninė Kęsčių bendruomenė ,,Elbenta“. O dainomis šventinę atmosferą kūrė Žygaičių moterų vokalinis ansamblis (vad. R. Jakienė), Sartininkų kaimo kapela ,,Kamana“ (vad. Z. Lešinskas) bei muzikantės R. Jakienė ir E. Giačienė.

Šventės metu vyko ir klasės susitikimai, mokytojų pagerbimas, paminėti kaimo naujagimiai, šventės padėjėjai, rėmėjai. Taip pat buvo galima grožėtis senoviniais eksponatais, medžio dirbiniais iš asmeninio būdvietiškio P. Sadausko muziejaus. Šventėje netrūko ir gardaus šiupinio, kuriuo rūpinosi Kesčių kaimo bendruomenės ,,Elbenta“ šeimininkės, kiaulienos ir avienos šašlykų. Netrūko veiklos ir vaikams – piešimas ant veidų, pasivažinėjimas arkliu, edukacinės programos – šiaudelių pynimas, senovinių instrumentų gamyba, kurias vedė Bikavėnų senųjų kaimo tradicijų kultūros centro edukatoriai Nijolė ir Kazimieras. Jaunieji šventės dalyviai galėjo piešti ir ant rulonų, pasidžiaugti gyvais avinėliais, pajodinėti mediniais, vietos gyventojo N. Popendikio pagamintais, arkliukais. Šventės dalyviai galėjo pasivaikščioti ir mokyklos patalpose, kur vienoje jų vyko interaktyvi paroda - ,,Būdviečių krašto istorija ir nūdiena“, pasidalinti įspūdžiais, prisiminimais svečių knygoje.

Būdviečių kaimo bendruomenės pirmininkė J. Kleinaitienė sako, kad dėkoti turi daug kam, tačiau net nepradės vardinti – mat tai užtruks. Padėkos žodžiai skrieja bendruomenės nariams, svečiams, šventės dalyviams, rėmėjams, visiems, kurie turėjo idėjų ir tiems, kas jas padėjo įgyvendinti, tad, mielas žmogau, jei bet kuo prisidėjai prie šios prasmingos ir gražios šventės – ačiū! Būdviečių kaimo bendruomenė taip pat dėkoja Žygaičių senūnijai, Tauragės viešosios B. Baltrušaitės bibliotekos Kęsčių skyriui, informaciniams rėmėjams: ,,Tauragės kurjeris”, ,,Tauragės žinios”, ,,Tauragės radijas”, ,,Tauragiškių balsas”.

Giedrė Statkuvienė

Nuotraukos Giedrės Statkuvienės, Aristidos Eglynienės, Dalios Baltrušaitytės, Efremos Bitinienės, Vidos Baltrušaitienės.

 

 

Galerija