STARTUOJA NAUJAS LOMIŲ BENDRUOMENĖS PROJEKTAS!
2017 m. rugsėjo 13 d.

Lomių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai – projekto dalyviai – su mokytojomis bei kaimo bendruomenės narėmis paskelbė startą sveikatos projektui „Mokausi plaukti ir būti saugus vandenyje“.

Įžanginį žodį tarė kaimo bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė. Ji pasveikino mokinius ir palinkėjo saugumo, atidumo, drausmės vandenyje.

 

 

Tauragės sveikatos centro specialistė Ieva Paulauskienė supažindino vaikus su saugaus elgesio vandenyje taisyklėmis. Mokiniai žiūrėjo projekto temą atitinkantį filmuką. Apibendrindama pateiktas žinias, viešnia atliko testą, kurio metu vaikai gana aktyviai atsakinėjo į klausimus. Lektorė praktiškai pamokė, kaip neišsigąsti atsitikus nelaimei vandenyje, kaip daryti dirbtinį kvėpavimą.

Nuo rugsėjo 12 dienos pradinių klasių mokiniai su savo mokytojomis Lolita Užkuriene ir Vida Antanavičiene bei keletu mamyčių mokyklos autobusu vyks į Šilalės sporto mokyklos baseiną mokytis plaukti.

Projektas baigsis spalio pradžioje. Išlaidas, susijusias su teorine ir praktine dalimi, finansuos Tauragės rajono savivaldybė. Kaimo bendruomenė įsipareigojo apmokėti kelionių į baseiną išlaidas.

Projekto „Mokausi plaukti ir būti saugus vandenyje“ autorė ir koordinatorė – kaimo bendruomenės valdybos narė Sandra Valinčienė.

Bendruomenės informacija

Nuotraukos Sandros Valinčienės

 

 

Galerija