KALĖDINĖ MUGĖ
2010 m. gruodžio 08 d.

 Artėjant gražiausiai metų šventei šv. Kalėdom, Šilalės rajono kaimo bendruomenių koordinacinis centras kartu su visomis kaimo bendruomenėmis šia proga 2010 m. gruodžio mėn. 18 d. nuo 10 val. organizuoja kalėdinę mugę  Šilalės kultūros centre.

Manome, kad nebus sunku įtikinti kaimo ir miesto gyventojus, ūkininkus, amatininkus, kad jiems būtų suteikta galimybė savo užaugintą ir pagamintą produkciją parduoti be tarpininkų, o perkantiems įsigyti  iš pirmų rankų. Juolab, kad norime maitintis sveikai, o prekybos centrai  tokių maisto produktų nesiūlo.

Šiuo metu natūrali, lietuviška,  kaimiška produkcija yra paklausi ir žmonės ją noriai perka.

Kviečiame visus rajono žmones  prisidėti prie gražios idėjos įgyvendinimo. Pavykus renginiui galbūt taptų tradicija, o taip pat šis renginys būtų pirmas žingsnis link ūkininkų turgelio atsiradimo Šilalės mieste. Atsiradus ūkininkų turgeliui dar daugiau miesto ir kaimo žmonių įsijungtų į bendrumą ir vieni kitų palaikymą, atsirastų didesnis verslumas kaimo vietovėse, amatų puoselėjimo, saviraiškos realizavimo , užimtumo didinimo ir kt.

Kaimas yra miesto sodas, todėl norint užtikrinti jo žydėjimą ir derėjimą, valstybė, vietos valdžia ir visi to regiono gyventojai turime rūpintis gamtos išsaugojimu, bet visų pirma paremdami gamtą tausojančius ir sveikus produktus gaminančius žemdirbius, kaimo gyventojus. O kaimo gyventojai turi aktyviai atstovauti savo pilietinei pozicijai per kaimo bendruomenes ir kitas organizacijas. Kviečiame visus rajono gyventojus prisidėti prie gražios idėjos įgyvendinimo ir jau nuo šiandien pradėtume ruoštis kalėdinei mugei, pasitelkdami savo gebėjimus ir išmonę.

Kviečiame visus norinčius prekiauti savo pagamintais rankų darbo dirbiniais, kalėdinėmis dovanėlėmis, puokštėmis ir maisto produktais (natūraliais rūkytais kaimiškais gaminiais, šviežia mėsa: paukštiena, kalakutiena, jautiena, triušiena ir kt.), daržovėmis, duonos, pyrago ir kt. kepiniais, pieno produktų gaminiais ir kt.

Dėl išsamesnės informacijos prašome teirautis, norinčius prekiauti prašome  registruotis tel. 8 449 52 311 mob. Tel. 8 662 22 818 arba el. p. teresejankauskiene@gmail.com iki 2010 m. gruodžio 10 d.

Mugės skelbimą atsisiųsti ČIA

Šilalės rajono kaimo bendruomenių koordinacinio centro  pirmininkė

Teresė Jankauskienė