LOMIŠKIUS PAMALONINO TAUTODAILININKĖS DARBŲ PARODA
2017 m. rugsėjo 26 d.

Lomių kultūros namuose įvyko tautodailininkės Genovaitės Digaitienės, vienos ryškiausių Tauragės krašto meno žmonių, parodos atidarymas. 

Kūrybos darbų parodas autorė rengia nuo 1958 –ųjų. 2015 metais viešnios darbai buvo eksponuoti Lietuvos Respublikos Seimo rūmuose. Daugybė darbų yra iškeliavę į platųjį pasaulį.

Gausiai į renginį susirinkę lomiškiai džiaugėsi ir stebėjosi autorės kūrybingumu, darbštumu, įvairiaplaniškumu, nes parodoje ne tik tapyti paveikslai, bet ir ant stalų eksponuojami rankomis sukurti siuviniai, mezginiai, darbai iš plunksnų, plastiko, piešiniai ant stiklo. 

G. Digaitienė papasakojo apie save, apie nelengvą vaikystę ir didelį norą tapyti, kurti. Šis troškimas valdo moterį daugybę dešimtmečių. Su meile ir pagarba viešnia minėjo savo pirmuosius mokytojus Juozą Statkų, Aleksandrą Fadiną. 

Renginio vedėja Lijana Kiltinavičienė dėkojo viešniai, kad suteikė galimybę lomiškiams pamatyti su meile Tauragei, jos gamtai sukurtus puikius kūrinius.

Kaimo bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė džiaugėsi šviesiomis spalvomis nutapytais paveikslais, įamžintais atpažįstamais Tauragės vaizdais, lomiškių vardu dėkojo už puikiai praleistą savaitgalio popietę ir išreiškė viltį, kad ateityje autorė surengs Lomiuose dar vieną parodą.

Renginį paįvairino kultūros namų moterų ansamblio dainos. Parodos autorė aplankė kaimo muziejų, pasirašė svečių knygoje.

Tautodailininkės darbų paroda Lomių kultūros namuose veiks visą spalio mėnesį.

Bendruomenės informacija

Nuotraukos Nerijaus Žiurkaus 

Galerija