PROJEKTAS „TURTĖKIME KULTŪROS LINK“
2017 m. rugsėjo 28 d.

Batakių kaimo bendruomenė „Aukaja“ teikė paraišką Žemės ūkio ministerijai dėl 2017 metų nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai ir gavo finansavimą projektui „Turtėkime kultūros link“. Šis projektas buvo skirtas stiprinti kaimo bendruomenės materialinę bazę, siekiant aktyvinti bendruomeninį gyvenimą, sudaryti sąlygas aktyviai ir turiningai praleisti laisvalaikį, stiprinti partnerystę ir bendradarbiavimą tarp skirtingo amžiaus kaimo gyventojų. 

Už gautas lėšas įsigyta 1 vyriškas ir 5 moteriški tautinių rūbų komplektai, multimedia projektorius ir pastatomas ekranas, spinta tautiniams rūbams ir dokumentų lentyna, kavos virimo aparatas. Susikurtas bendruomenės herbas ir pasigaminta vėliava. Suorganizuota kraštiečių šventė „Batakių Oninės“ ir renginys ,,Batakiai. Nuo Aukaimio pilies iki Batakių miestelio", kurių metu naudotos įsigytos priemonės, palaikomos bendruomenės tradicijos, didinamas gyventojų aktyvumas ir motyvacija.

Projekto renginiuose dalyvavo apie 800 visų amžiaus grupių Batakių seniūnijos gyventojų, svečių ir kraštiečių, tradiciškai kasmet atvykstančių į savo tėviškę. Bendruomenės aktyvui talkino kultūros namai ir vidurinė mokykla, miestelio biblioteka, katalikų ir evangelikų bažnyčių bendruomenės. Turėjome rėmėjų: Tauragės rajono savivaldybė, V. Jokubausko IĮ, J. Preikšaičio firma „Taujanta“. Informacinių rėmėjų: Tauragės radijas ir televizija, laikraščiai „Tauragės kurjeris ir „Tauragės žinios“.

Bendruomenės informacija 

Nuotraukos Laisvutės Pavalkienės

 

 

Galerija