LOMIŠKIAI JAU DŽIAUGIASI ĮGYVENDINTO PROJEKTO VAISIAIS!
2017 m. spalio 12 d.

Spalio šeštąją visi keliai vedė į Lomius! Naujajame parke vyko žemės ūkio ministerijai teikto projekto „Lomių kaimo bendruomenės laisvalaikio ir sporto erdvės įrengimas“ pristatymas. Susirinko nemažai kaimo gyventojų, vietos pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai.

Netrūko ir svečių su dovanomis. Atvyko ir sveikinimo žodį tarė Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis, LR Seimo narės Aušrinės Norkienės padėjėja Sandra Valinčienė, Tauragės rajono VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė, rajono savivaldybės kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Laimonas Norvilis, visuomenės sveikatos biuro vadovė Daiva Genienė su specialistų komanda, Mažonų seniūnas Jonas Samoška.

Renginį vedusi bendruomenės pirmininkė Elena Bazinienė džiaugėsi - įgyvendinant projektą dirbo gana daug bendruomenės žmonių. Už įdėtą darbą dėkojo mokytojai Lolitai Užkurienei, bibliotekininkei Gintarei Pavalkytei – Vasiliauskienei, Linai Marozienei, Sandrai Valinčienei. Šios moterys po darbo bibliotekoje rengė paraišką, iš rajono įstaigų rinko reikalingus dokumentus.

Po ilgo laukimo į bendruomenę atskriejo džiugi žinia - žemės ūkio ministerija lomiškiais patikėjo ir skyrė finansavimą! 

Po dokumentų rengimo, viešųjų pirkimų procedūrų ir kt. darbų rugsėjo pabaigoje į kaimą buvo atvežti treniruokliai bei vaikų žaidimų aikštelės įrengimai.

Rugsėjo 23 – ąją, šeštadienį, visą dieną parko teritorijoje, įmirkusioje nuo gausaus lietaus, virė darbas. Kaimo vyrai kasė plačias duobes treniruoklių tvirtinimui. Duobės tuoj pat prisipildydavo vandeniu, kurį reikėjo išsemti. Vanduo pamažu seko ( buvo saulėta ir šilta diena). Vaidotas Valinčius su savo technika maišė skiedinį ir pylė į duobes.

Keletą dienų duobėse skiedinio masė džiūvo. Trečiadienio popietę vyrai vėl rinkosi talkon. Ant išdžiūvusių pamatų buvo tvirtinami treniruokliai, baigta konstruoti vaikų žaidimų aikštelė.

Projekto pristatymo renginyje vaikai ir suaugusieji dėkojo kiekvienam talkininkavusiam skanduodami „ačiū, ačiū“. Padėka nuskambėjos Remigijui Užkurui, Vaidotui Valinčiui, Giedriui Valuntai ir jo sūnui Lukui, Dainiui Rutkeviliui, Kęstučiui Jakučiui, Algimantui Ramanauskui, Juozui Užkurui, Algiui Aukštaičiui, Pranui Rimkui, Aleksiejui Uljanovui, Jonui Laugaliui, Kazimierui Martišiui. 

Treniruokliai ir žaidimų aikštelė – gana brangi dovana bendruomenei. Visa tai kainavo 8750 eurų. Pirmininkė dėkojo Tauragės rajono savivaldybei, kuri prisidėjo 20 procentų šios sumos (1750 eur.) – tokios buvo konkurso sąlygos.

Kalbėjusieji svečiai džiaugėsi bendruomenės aktyvo nuveiktu darbu. Buvo perkirpta simbolinė juostelė, ir visi renginio dalyviai pasuko į treniruoklių parką.

Sveikatos biuro specialistų komanda su kūno kultūros mokytoja Vida Šetkuviene pakvietė visus pasportuoti, pasiruošti darbui su treniruokliais. Sportavo ne tik mokiniai, bet su suaugusieji, atvykusieji svečiai.

Dienomis ir savaitgaliais parke netyla balsai. Treniruojasi suaugusieji, žaidžia vaikai – visi džiaugiasi įrengta laisvalaikio ir sporto erdve.

Bendruomenės informacija

Nuotraukos Gintarės Vasiliauskienės 

Galerija