SVEČIUOSE PAS „ŽIBURIUKUS“ – AMSIS
2017 m. spalio 20 d.

Kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ vaikų dienos centre „Žiburiukai“ lankėsi Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Raimonda Žvynakienė ir vyresnioji tyrėja Judita Sadauskytė. Vaikai šias pareigūnes mato nebe pirmą kartą. Kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ kiekvienais metais dalyvauja Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojamuose konkursuose „Eismo saugumas bendruomenėse“ (projekto vykdytojai yra Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga). Dalyvaudama konkursuose, kaimo bendruomenė turi labai svarbų tikslą – savo gyventojams priminti eismo saugumo taisykles, kaip elgti kelyje, atšvaitų reikšmę, kultūringo eismo dalyvio taisykles. 

Todėl ir š. m. spalio 18 d. įvykusiame renginyje „Svečiuose pas „Žiburiukus“ – Amsis“ dienos centro vaikams pareigūnės priminė kaip pereiti gatvę, kaip taisyklingai nešioti atšvaitus, parodė filmukus eismo saugumo klausimais. Pagrindinių eismo saugumo taisyklių pakartojimui, buvo organizuota viktorina, kurios metu vaikai atsakinėjo į klausimus, už tai gaudami dovanėlių.

O kaip gi toks susitikimas įvyktų be vaikų draugo – šuniuko Amsio! Kartu su vaikais Amsis  demonstravo, kaip pereiti gatvę, padėjo atsakinėti į viktorinos metu pateiktus klausimus, netgi kartu dainavo dainelę apie šviesaforo spalvas.

Pasiteiravus vaikų, ko jie norėtų paklausti pareigūnių, buvo greitai sureaguota: „Kada vėl atvyksite su Amsiu?“. Pareigūnės Raimonda ir Judita prižadėjo atvykti pas kaimo bendruomenės „Taurų žiburys“ dienos centro vaikus, pakalbėti labai svarbiomis temomis apie smurtą ir patyčias. Atsisveikinant Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnės vaikams paliko dovanėlių. 

Kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ labai dėkoja Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiajai tyrėjai Raimondai Žvynakienei ir vyresniajai tyrėjai Juditai Sadauskytei, Tauragės kultūros centro Taurų skyriaus kultūrinių renginių organizatorei Giedrei Barakauskienei, vaikų dienos centro „Žiburiukai“ vadovei Danutei Laugalienei, Tauragės rajono savivaldybės Birutės Baltrušaitytės viešiosios bibliotekos Taurų kaimo filialo vyr. bibliotekininkei Žanai Kulvietytei, už bendradarbiavimą ir pagalbą eismo saugumo renginyje.

Kaimo bendruomenės taryba

 

 

Galerija