MAŽONŲ SENIŪNIJOS BENDRUOMENĖS LANKĖSI DRUSKININKUOSE
2017 m. spalio 27 d.

Kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“ įgyvendino bendrą visų Mažonų seniūnijos kaimų bendruomenių projektą „Keliaukim kartu bendruomeniškumo keliu“. Projektą rėmė Tauragės rajono savivaldybės administracija pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2019 metų veiksmų plano 2.3 priemonę ,,Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Projektas skirtas krašto kultūros pažinimui ir tarpkultūriniam NVO bendradarbiavimui.  

Vykdydami projektą, spalio 21 – 22 dienomis lankėmės Druskininkų mieste ir savivaldybės bendruomenėse. „Druskininkai ypatingi ne tik gražia gamta, gydyklomis, vandens ar žiemos malonumais, bet ir išskirtinėmis pramogomis. Norėjome tą sūrų vandens kvapą paskleisti ir į kaimą – kad vėjas žmones atpūstų ne tik į Druskininkus, bet ir aplink, kur yra daugybė ne mažiau įdomių atrakcijų“, – apie simbolišką įstaigos pavadinimą pasakojo Druskininkų VVG administratorė ir „Sūrūs vėjai“ direktorė Agnė Jezepčikaitė–Gaidienė, kuri ir organizavo mūsų pažintinę išvyką. Pirmiausia apsilankėme Snow Arenoje, kur susipažinome su vieninteliu, visus metus veikiančiu žiemos pramogų kompleksu Baltijos šalyse. Vėliau lynų keliu persikėlėme į Druskininkų miestą, kur mus  pasitiko autentiškais rūbais pasipuošusios dvi plepios ponios. Jos supažindino su Druskininkų miestu, mielai dalinosi paslaptimis ir legendomis iš kurorto istorijos ir nūdienos. Lankydami Jaskonių ir Naujasodės kaimų bendruomenes, pakliuvome į tikras dzūkiškas linksmybes: prie bendruomenės namų mus pasitiko „muitininkas“ ir „daktarai“, linksmino du dzūkeliai- Mama ir Sūnelis, kurio tikslas buvo iš svečių tarpo išsirinkti sau žmoną. Renginio metu  ne tik ragavome dzūkiškas vaišes, bet ir  susipažinome su dzūkų tradicijomis, krašto tautiniu kostiumu, dzūkišku žodynu bei smagiais šokiais ir žaidimais. „Mes ne tik suteikiame pramogą krašto svečiams, bet ir siūlome galimybę vietos gyventojams, ūkininkams, amatininkams ir kaimo bendruomenėms parduoti savo paslaugas, produktus ar dirbinius, taip realizuojant savo gebėjimus, potencialą bei gaunant papildomų pajamų. Dėl to druskininkiečiai ir kurorto svečiai turi galimybę pažinti Druskininkų kraštą, dzūkiškas tradicijas, dalyvauti pramoginėse bei edukacinėse programose, o vietos gyventojai džiaugiasi galėdami pristatyti savo kraštą“, – pasakojo A. Jezepčikaitė–Gaidienė. 

Mažonų seniūnijos bendruomenių atstovai tikrai turėjo ko pasimokyti ir atrasti naujo savo bendruomenių veiklai aktyvinti bei, gilinantis į Lietuvos kultūros įvairovę, dalintis patirtimi naujose veiklose. Vęliau bendruomenių nariai keliavo po Druskininkų savivaldybės lankytinas vietas. 

 

 

Galerija