SVEIKATINGUMO DIENA LOMIUOSE
2017 m. lapkričio 24 d.

Penktus metus Lomiuose įgyvendinamas Tauragės savivaldybės remiamas sveikatingumo projektas - „Sveikas žmogus – sveika šeima, sveika valstybė“. Partneriai – Lomių pagrindinė mokykla ir kaimo bendruomenė „Lomiai“. Būta įvairių įsimintinų veiklų, renginių.

Paskutinysis renginys įvyko lapkričio 20 dieną. Mokykloje ir bendruomenės namuose paskaitas mokiniams ir suaugusiems skaitė Lietuvoje žinomas sveikuolis Eligijus Valskis. Lektoriaus gyvenimiškos įžvalgos paskatino klausytojus susirūpinti, labiau kreipti dėmesį į gyvenimo būdą, ir ne tik maistą ar  judėjimą. Sveiko gyvenimo būdui daug reikšmės turi harmoningas gyvenimas -  šviesios mintys, ryšiai su žmonėmis, pagarba, dėmesys aplinkai, geranoriškumas.

Po paskaitos kaimo bendruomenės žmonėms šiaurietiškojo ėjimo treniruotę surengė Tauragės sveikatos biuro specialistės Daiva Genienė ir Joana Marozienė. Pirmiausia lektorės išsamiai paaiškino šiaurietiškojo ėjimo esmę, privalumus. Parko teritorijoje konsultuojamos specialisčių moterys  treniravosi, sportavo. Temstantis vakaras ir drengiantis lietutis netrukdė mankštintis. Užsiėmimas buvo gana naudingas. Gerai praleista diena, judėjimas gryname ore paskatino dalyves tęsti treniruotes ir ateityje. Dalyvavusios užsiėmime (dalyvavo apie dvidešimt moterų) dėkoja sveikatos biuro specialistėms už suteiktas konsultacijas ir naudingai praleistą laiką. Apibendrinant sveikatingumo dienos veiklą, būtina akcentuoti: tik nuo mūsų pačių priklauso mūsų sveikata, gyvenimo trukmė. Vienas iš daugelio sveikatos tausojimo būdų –  judėjimas!..

Lomių bendruomenės informacija 

Nuotraukos Lolitos Užkurienės 

 

 

Galerija