GRUODŽIO PENKTOJI – TARPTAUTINĖ SAVANORYSTĖS DIENA
2017 m. gruodžio 06 d.

Savanoris – ne profesija! Šioje sąvokoje sutelpa visa, ką žmogus be atlygio nuveikia kitų labui. Bendruomenės aktyvo nariai – savanoriai, puošiantys aplinką, besirūpinantys kaimo gyvenimu, teikiantys pagalbą silpnesniam ir kt.

Savanorystės dieną pažymėjome lankydami ligotus kaimo senelius, kurie nebeišeina iš savo namų dėl negalės, ligonius. Susirinkę bibliotekoje, keletas užimtumo centro vaikų bei kelios bendruomenės aktyvo narės  (tokiai veiklai minia nereikalinga!) aptarėme, kokių simbolinių lauktuvių nunešime senoliams. 

Pats didžiausias džiaugsmas buvo pamatyti senolių laimingas akis išvydus mus! Jie nenorėjo mūsų paleisti, kvietė užsukti dažniau. Pažadėjome netrukus juos aplankyti su Kalėdų Seneliu.

Aplankėme ne visus ligotus Lomių senelius. Bet pažadėjome į savanorystės veiklą įtraukti kuo daugiau jaunų žmonių, kad galėtume suteikti džiaugsmo visiems savo senoliams. Neatlygintinas darbas daug davė ir mums patiems – suvokėme, kad turime daugiau dėmesio skirti savo kaimo ilgaamžiams, iš kurių jau dažnas ligotas.

Bendruomenės informacija

Airono Kaminsko nuotraukos  

 

Galerija