„SUVERKIM VĖRINĮ AKIMIRKŲ ŽAVIŲ“
2017 m. gruodžio 08 d.

Pagramančio bendruomenė kasmet tradiciškai suburia pagramantiškius į priešadventinį vakarą. Tai pats nuostabiausias laikas, kada už lango niūrus ruduo, visiems kartu aptarti metų nuveiktus darbus, pasidžiaugti pasiekimais ar pasimokyti iš klaidų. Šis vakaras bendruomenėje, pamažu tampa padėkos vakaru, nes metų bėgyje, neatsiranda laiko stabtelėti ir padėkoti tiems, kurie negailėdami laiko ir energijos pluša bendruomenės labui. Šiemet labai džiaugiamės sulaukę gražaus jaunimo, kurie papildė bendruomenės gretas ir įsijungė į aktyvią veiklą. Susirinkom į šventinį vakarą, pasidžiaugti vėriniu, suvertu iš mūsų žavių akimirkų.  

Vakaras prasidėjo šventiška daina, kurią bendruomenei padovanojo Pagramančio kultūros namų renginių organizatorius Justas Kirstukas. Muzikinėje programoje skambėjo kūroniai atliekami, Tauragės kultūros centro styginio instrumentinio ansamblio „SKERCINO“( vadovė V. Bartušienė), kūriniai. Dainas atliko Pagramančio kultūros namų moterų ansamblis (vadovas Ž. Jankus). Muzikinę programą vainikavo mažieji pagramantiškiai, sportinių šokių šokėjai, tarptautinių varžybų prizininkai, Kotryna ir Dominykas Paulikai.

Šį šventinį vakarą, kaip niekad, sulaukėme daug garbingų svečių, kurie negailėjo padėkų bendruomenei, sveikino visus susirinkusius ir linkėjo gerų, darbingų ateinančių metų, tai Tauragės savivaldybės meras S. Mičiulis, mero pavaduotoja V. Eičienė, tarybos narys P. Petrošius, Tauragės rajono vietos veiklos grupės pirmininkė N. Tirevičienė, kultūros centro direktorius V. Bartušis, Pagramančio parapijos kunigas V. Vitė. 

Išklausius muzikinę programą, svečių sveikinimus, apibendrinus nuveiktus darbus ir aptarus ateities planus, šampano dūžiais vakaronę atidarė Mažonų seniūnas Jonas Samoška ir bendruomenės pirmininkė Raselė Stružeckienė. Dar kartą pasveikino visus susirinkus, pasigrožėjo didėjančiu gražaus jaunimo būreliu, padėkojo vakaro vedėjams Pagramančio seniūnaitei Laurai Mėlinavičienei ir šių namų šeimininkui Justui Kirstukui. Pakvietė visus bendram šokiui, o vakaronės metus mus linksmino grupė „Takas“ iš Klaipėdos. Skambėjo dainos, sukosi poros, linksmybės tesėsi iki vidurnakčio. Taip užbaigėme šį priešadventinį laikotarpį ir mažais žingsneliais artėjame prie Advento, Kalėdinio laikotarpio, rimties, laukimo ir susikaupimo meto. Šis laikas, kviečia nurimti, neskubėti, susikaupti ir atsigręžti į stokojančius ir šalia esančius žmones.

Pagramančio bendruomenės centro „Gramančia“ informacija

Galerija