ĮSPŪDŽIŲ NAKTIS DIENOS CENTRO VAIKAMS
2018 m. kovo 06 d.

Gintarė Vasiliauskienė jau ne pirmus metus vaikus nuo dešimties metų pakvietė kartu praleisti naktį bibliotekoje ir šalia esančiuose kultūros namuose užsiimant įdomia veikla. 

Trečius metus prie Lomių bibliotekos veikia vaikų dienos centras kaimo bendruomenės vaikams, kurio tikslas – užimti vaikus laisvu metu, sudaryti sąlygas jiems užsiimti įdomia veikla, ugdyti socialinius įgūdžius, plėtoti pažintinę veiklą ir kt. Centro koordinatorė bibliotekininkė Gerokai iš anksto vyresniųjų klasių mergaitės pačios planavo veiklą, kūrė viktoriną „Iš gimtojo krašto istorijos“, smulkiai aptarė nakties veiklas, nes vaikai ateis ne miegoti, o veikti, sužinoti, žaisti ir kartu neįprastai praleisti nakties laiką.

Po bendros vakarienės prie plataus stalo prasidėjo naktinė programa. Dalyviai susiskirstė grupėmis.

Vaikai ieškojo paslėptų lobių, atsakinėjo į klausimus. Norint surasti lobius, teko jų ieškoti po numatytus kaimo objektus. Reikėjo greitos reakcijos ir orientacijos bėgiojant po žvaigždėtą naktinį kaimą. Vaikai saugiai, su apsauginėmis liemenėmis, atšvaitais, stebimi bendruomenės policijos rėmėjo Algimanto Ramanausko, ieškojo paslėptų lobių, juos suradę, bėgo bibliotekon.

Kultūros namų salėje prasidėjo talentų šou. Atsiskleidė malonūs ir neįtikėtini vaikų talentai! Nesivaržydami jie improvizavo, mėgdžiojo TV laidose matytas žvaigždes, komisiją stebindami savo gebėjimais.

Viktorina „Atspėk dainą“ pareikalavo atidumo, geros klausos, nuovokos. Vaikams puikiai sekėsi.

Naktipiečiai (gardi šviežia sriuba ir mamytės Kristinos atvežtos karštos picos) sustiprino vaikų jėgas ir nakties veikla tęsėsi. Salėje prasidėjo šokių, žaidimų valanda. Meno vadovė Ema Pavalkytė su vaikais šoko, dainavo, juos išmokė šokti turkų liaudies šokį. Kitas veiklas vaikai rinkosi savarankiškai.

Atskirose patalpose vieni žiūrėjo fantastinį filmą, kiti žaidė stalo žaidimus. Dar kita grupė patogiai susėdę ant sėdmaišių įsitraukė į naktinių istorijų (šiurpių) pasakojimus. Greitai pralėkė pilna įspūdžių naktis. Prie pusryčių stalo su vadovėmis vaikai apibendrino nakties veiklą. Visi dalyviai buvo labai draugiški, nebuvo patyčių, visi nuoširdžiai įsiliejo į veiklą ir visi buvo apdovanoti prizais.

Sutvarkę patalpas, nors ir pavargę, bet laimingi po naktinių žaidimų vaikai išskubėjo į namus poilsiui.

Kaimo bendruomenė dėkoja Lomių vaikų dienos centro koordinatorei Gintarei Vasiliauskienei, meno vadovei Emai Pavalkytei, policijos rėmėjui Algimantui Ramanauskui už kaimo vaikams padovanotą asmeninį laiką, už darbą nakties metu.

Bendruomenės informacija

Nuotraukos G. Vasiliauskienės 

Galerija