PAIMKIM LIETUVĄ VISI ANT RANKŲ
2018 m. vasario 19 d.

Mažoniškiai Lietuvos valstybės 100- metį atšventė linksmai ir išradingai, kaip ragino šią dieną visus švęsti mūsų Prezidentė Dalia Grybauskaitė, todėl vasario 15-ąją Mažonų kaimo bendruomenė ir kultūros namai suorganizavo įspūdingą Lietuvos gimtadienio šventę. Šventiškai papuoštuose kultūros ir bendruomenės namuose plazdeno meno mūzos – skambėjo muzika, dainos, eilės. Kiekvienas savyje ieškojo to, ką moka geriausiai, ką gali padovanoti Lietuvai jos gimtadienio proga. Mažonų kultūros namų saviveiklininkai ir jaunieji bendruomenės aktyvistai dovanojo dainas ir eiles. Metalo ir medžio meistrai surengė savo darbų parodą.

Didelis ir nuoširdus AČIŪ kalviui Stasiui Plyskaičiui, kuris Lietuvos šimtmečio proga kaimo bendruomenei “Mažonų rytas” nukalė ir padovanojo naują iškabą. Didelis būrys moterų prisidėjo prie bendruomenės inicijuotos akcijos „Numegzkime 100 kojinių Lietuvos vaikams ir seneliams”. Mažonų biblioteka surengė spaudinių parodą, skirtą Lietuvos šimtmečiui. Susirinkusius sveikino Pagramančio parapijos klebonas Vaidotas Vitė, Mažonų seniūnas Jonas Samoška, savo prisiminimais apie nepriklausomybės siekius dalijosi mažoniškė menininkė Juzefa Bružienė. O kad šventė būtų dar skambesnė ir gausesnė, koncertinei programai pakvietėme profesionalių vokalisčių ansamblį „Inmezzo“. Visi susižavėję klausėsi šio kolektyvo  atliekamos populiarios muzikos: skambėjo lietuvių autorių dainos, operų ir operečių arijos, miuziklų fragmentai. Tai-išskirtinė šimtmečio dovana mažoniškiams.

Darbščiausi ir aktyviausi bendruomenės nariai buvo pagerbti padėkomis ir dovanomis. Už pagalbą ruošiantis šimtmečiui apdovanoti: Klema Fetingienė ir Veronika Geštautienė, už Lietuvos dekoracijos pagaminimą- Darius Jonušaitis. Už pagalbą bendruomenei ir aktyvų dalyvavimą bendruomeninėje veikloje bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė  padėkos raštais ir Lietuvos istorijos leidiniais apdovanojo Mažonų seniūną Joną Samošką ir kultūrinių renginių organizatorę Birutę Kaminskienę. Pagerbti ir parodos autoriai: menine kalvyste užsiimantys Stasys Plyskaitis ir Andrius Kivilis, bei išskirtinius meno darbus iš medžio darantys- mažoji bendrija „Skaidrus medis“ ir jos vadovė Giedrė Abromaitė.

Šventę vainikavo fotosesija prie jau 100 dienų Lietuvos trispalvės spalvomis šviečiančio Lietuvos žemėlapio bei griausmingi fejerverkai. 

Ačiū visiems prisidėjusiems prie šios šventės.
Bendruomenės informacija

Nuotraukos Laima Šveikauskienė

  

Galerija