VYKO VVG ORGANIZUOTAS INFORMACINIS RENGINYS
2018 m. kovo 29 d.

Balandžio 24 dieną Mažonuose vyko informacinis renginys, kurio tikslas ugdyti bendruomeniškumą, savitarpio pagalbą, skatinti naujų technologijų diegimą bei didinti užimtumą – darbo vietų kūrimą. Renginį organizavo Tauragės rajono vietos veiklos grupė. Gausiai į renginį susirinko bendruomenių nariai, seniūnaičiai, verslo atstovai, seniūnijų ir savivaldybės darbuotojai. Pranešimą apie žaliają energetiką skaitė Kauno regioninės energetikos agentūros (KREA) projekto vadovas dr. Tercizijus Varkala. Jis supažindino su bendruomenių energetikos projektais svetur, pateikė pavyzdžių, buvo aptarti kai kurie teisiniai modeliai ir formos. 

Lietuvos energetikos instituto, atsinaujinančių išteklių ir efektyvios energetikos laboratorijos vyr. mokslo darbuotojas dr. Vaclovas Kveselis supažindino su atsinaujinančių išteklių energetikos technologijomis ir jų naudojimo patirtimis bei vėjo energetikos technologijos ir plėtros galimybėmis Lietuvoje.

Liofilizacijos procesą, jo teikiamą naudą bei pritaikymo perspektyvas pristatė ASU, agronomijos fakulteto, Žemės ūkio ir maisto mokslų instituto doc. dr. Aurelija Paulauskienė. Liofilizacija – tai džiovinimas dideliu šalčiu. Iš pradžių produktai yra užšaldomi kameroje, kurioje sukuriamas vakuumas. Tuomet dideliame šaltyje, siekiančiame -80 °C, maistas yra džiovinamas. Šio proceso metu vanduo, esantis uogose ar kituose produktuose, iš kieto kūno pereina į garų stadiją, aplenkdamas skystą fazę. Liofilizuojant pašalinamas vanduo, kuris buvo užšalęs (ledo pavidalu). Maisto produktų liofilizavimas - perspektyvi džiovinimo technologija sveiko maisto pramonei.

Verslo ir eksporto skatinimo organizacija „Versli Lietuva“ Tauragėje įsteigė trečiąjį šalyje bendradarbystės centrą „Spiečius“. VšĮ „Versli Lietuva“ atstovė regione Vaida Tamošaitė supažindino kas tai aktyvaus verslo erdvė "Spiečius" ir kuo naudinga verslui. Tai – jauno verslo vystymosi skatinimo centras, pritaikytas smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams, vykdantiems veiklą ne ilgiau kaip 5 metus. Naujos patalpos yra pritaikytos „freelanceriams“ (angl. laisvai samdomi specialistai), kurie nemokamai gali naudotis nemokamomis kompiuterizuotomis darbo vietomis, teikiamos finansavimo, mokesčių, eksporto konsultacijos, surandamas mentorius, vedami verslumo ugdymo mokymai bei įvairios dirbtuvės, organizuojami renginiai verslui aktualiomis temomis bei įgyvendinamos kitos verslo skatinimo ir plėtros iniciatyvos.

Tauragės rajono vietos veiklos grupės VPS įgyvendinimo projekto vadovė Nijolė Tirevičienė supažindino su šiuo metu galiojančiais kvietimais teikti paraiškas pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016- 2018 m. vietos plėtros strategija“ (VPS) priemones. Pasiūlė pasinaudoti šios dienos gauta informacija iš lektorių ir pritaikyti kuriant ar plečiant verslus.

Tauragės r. VVG informacija

  

Galerija