ADVENTINIS PADĖKOS VAKARAS
2010 m. gruodžio 21 d.

Gruodžio 17 d. Mažonų kultūros namuose įvyko Adventinis padėkos vakaras VVG nariams, kaimo bendruomenių lyderiams, partneriams, rėmėjams ir VVG draugams, kurį organizavo Tauragės rajono vietos veiklos grupės valdyba. Kaip visada su dovanomis į renginį atvyko ir rajono meras P. Petrošius.

Susirinkusius  šiltai pasveikino Tauragės rajono VVG pirmininkė N. Tirevičienė. Šiame beprotiškame bėgime belaukiant Didžiųjų švenčių, ji kvietė stabtelti akimirką, apžvelgti nuveiktus darbus, būti atidesniems savo aplinkiniams, pasidalinti užuojauta, geru žodžiu, apgaubti savo artimą meile, nepraeiti pro tuos, kurie yra vieniši, puošti savo sielą meile ir gerais darbais.

Po sveikinimo ponia Nijolė  pristatė šventės svečius -  klasikinės muzikos atlikėjus,  virtuozus: klavišininką Gediminą Kviklį, obojininką Robertą Beinarį ir vokalistą Martyną Beinarį. Klausytojai išgirdo nuostabius sakralinės muzikos kūrinius, kurie dar labiau sustiprino adventinio laukimo jausmą.

Apie kiekvieno atliekamo kūrinio ištakas bei kompozitorius papasakojo G. Kviklys.

Po koncerto N. Tirevičienė padėkojo svečiams už nuostabų pasirodymą ir įteikė jiems atminimo dovanėles. Meras P. Petrošius taip pat negailėjo gražių žodžių atlikėjams bei pasveikino susirinkusiuosius su artėjančiom šventėm, palinkėjo daug gražių darbų ir kantrybės. Bendruomeninių organizacijų pirmininkams, VVG valdybos nariams ir VVG darbuotojams  įteikė  knygas „Tauragės kraštas“, o visiems, susirinkusiems prie Adventinio stalo, padėjo gausų vaisių ir saldumynų krepšį. Padėkos žodžius tarė ir kitų bendruomenių nariai. Jie palinkėjo vieni kitiems gerų metų.

Tolimesniam pabendravimui visi buvo pakviesti prie adventinių vaišių stalo. Visų nuotaika buvo šventinė, mezgėsi betarpiški pokalbiai, buvo jauku ir gera.

Tauragės r. VVG valdyba dėkoja Tauragės r. savivaldybės administracijai už lėšas šventiniam Advento stalui ir Tauragės kredito unijai už puikios muzikos koncertą.

Parengė Juozas Čepulis

 

Galerija