MAŽONŲ KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ „SUGRĮŽTUVĖS“
2018 m. liepos 05 d.

Savaitgalį Mažonų bendruomenės ir kultūros namų kiemelyje vyko kraštiečių šventė, kuri buvo ne tik smagi, bet ir turininga. Nuo ankstyvo ryto bendruomenės nariai jau šurmuliavo bendruomenės kiemelyje. Vieni prisidėjo prie pasiruošimo šventei (puošė sceną, statė palapinę, tvarkė aplinką), kiti prisijungė prie mažosios skulptūros plenero „Kurkime meną kartu“, kurio metu Tauragės moterų dailės studija iš akyto betono gamino skluptūras-žvakides. Mažonų bendruomenės ir kultūros namų kiemelyje kaltais, plaktukais ir pjūklais triūsė aštuonios moterys, lankančios Jurgitos Navickienės ir Vidos Karbauskienės vadovaujamą Tauragės moterų dailės studiją. Plenero dalyvių sukurtos skulptūros papuoš prie bendruomenės ir kultūros namų puoselėjamą skuptūrų parką 

Po pietų bendruomenės kviesliai važinėjo po kaimą motociklais ir kvietė visus į kraštiečių šventę, kuri prasidėjo 17 valandą senosiose Mažonų kapinaitėse. Pagramančio Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo prasidėjimo parapijos klebono Vaidoto Vitės Šv. Mišios buvo aukojamos už Mažonų kaimo gyvuosius ir mirusius gyventojus. Mišių metu buvo pašventinta kaimo bendruomenės „Mažonų rytas“ vėliava, kurią sukūrė bendruomenės narė Nijolė Kiniulienė. Po Šv. Mišių visi dalyviai su Lietuvos respublikos ir bendruomenės vėliavomis rankose grįžo į bendruomenės ir kultūros namų kiemelį, kur buvo iškilmingai atidengta ir pašventinta tautodailininko, medžio drožėjo Nerijaus Alšausko sukurta Lietuvos šimtmečio skulptūra, bei pasodintas medelis. Šventės metu buvo pasveikinti Petrai ir Povilai, įšventinti nauji bendruomenės nariai, padėkota aktyviems bendruomenės nariams, rėmėjams – Tauragės r. savivaldybei, Mažonų seniūnijaui, UAB „Brolenta“, verslininkams Antanui Venckui ir Vaidotui Globiui, ūkininkui Gintautui Žebeliui, informaciniams rėmėjams „Tauragės žinios“ ir Tauragės kurjeris“ ir visiems kitiems, prisidėjusiems organizuojant šventę.

Nenuobodžiavo ir mažieji: smagiai laiką leido ant batuto, smaguriavo vietoje gaminama cukraus vata.

Visi renginio dalyviai buvo vaišinami bendruomenės narių pagaminta gira ir plovu. O kokia gi šventė be muzikos? Norime padėkoti Tauragės kultūros centro vokalinei grupei, vadovaujamai Arūno Rakevičiaus, Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centro kaimo kapelai „Miltauja“ ir jos vadovei Birutei Jasaitienei, netradicinių šokių atlikėjai mažoniškei Andželikai Pučinskytei. Šventę muzikiniu vakaru užbaigė grupė „Kolegos“ iš Klaipėdos.

Kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“ dalyvauja Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotame konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“. Dalyvaudama konkursuose, kaimo bendruomenė turi labai svarbų tikslą – savo gyventojams priminti eismo saugumo, kultūringo eismo dalyvio taisykles, atšvaitų reikšmę. Renginio metu bendruomenės atstovai dalino vaikams ir suaugusiems atšvaitus, šviesą atspindinčias liemenes, krepšius, kuriuos parūpino Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos bei Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga.

Bendruomenės informacija

Galerija