NEPAKARTOJAMŲ ĮSPŪDŽIŲ STOVYKLA MAŽONUOSE
2018 m. liepos 25 d.

Liepos pradžioje vyko pilna veiksmo, nuotykių ir šypsenų penkių dienų stovykla Mažonuose. 35 stovyklautojų diena prasidėdavo linksma mankšta, kurią vedė mūsų savanorės Andželika ir Augustė.  Pirmąją dieną Tauragės AVPK bendruomenės pareigūnė Judita Sadauskytė ir Amsis bei Tauragės rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai vaizdžiai ir įdomiai pristatė savo profesiją, jos ypatumus. Kartu buvo vykdomas  ir saugaus eismo bendruomenėse projektas. Policijos pareigūnė pastebėjo, kad labai dažnai vaikai ir paaugliai neatsargiai dviračiais išlekia į pagrindinį kelią iš kiemų, šalutinių keliukų be ryškiaspalvių liemenių, neužsidėję dviratininkų šalmo, o pėstieji vaikšto tamsiu paros metu be šviesą atspindinčių priemonių, kas neretai tampa skaudaus eismo įvykio priežastimi. Todėl stovyklautojams primintos saugaus eismo taisyklės, išdalinti atšvaitai, liemenės, knygelės apie saugų eismą ir  kitos saugaus eismo priemonės,  kad stovyklos dalyviai saugiai atvyktų ir grįžtų į namus.  

Antrą stovyklos dieną aplankėme  Pagramančio regioninį parką, kur gavome daug įdomios informacijos apie drugelius, keliavome. Ačiū Ritai Krompalcienei už pažintį su Pagramančio apylinkėmis, skanią žolelių arbatą ir nuoširdų priėmimą. 

Nepaprastus pojūčius stovyklautojai pajuto po pietų žiūrėdami edukacinį sferinį kiną. Unikalūs ir dar neregėti vaizdai 360º kampu mažuosius stovyklautojus supažindino su neįtikėtina istorija apie tai, kas realiai vyksta žmogaus kūne, o vyresnieji buvo pakviesti į įkvepiančią kelionę laiku. 

Trečią stovyklos dieną Mažonų bibliotekininkė Ginta Bartkienė pristatė laisvalaikio erdvę, veikiančią Mažonų bibliotekoje. Visa įranga ir priemonės buvo suvežtos į bendruomenės namų kiemelį, kur stovyklautojai galėjo susipažinti ir pažaisti įvairius žaidimus, atsipalaiduoti sėdmaišiuose. Mažoniškė Vilma Kybartienė supažindino su moliu, pamokė pasidaryti įvairių dirbinių. Kiekvienas stovyklos dalyvis turėjo galimybę pasigaminti savo mėgstamą herojų, daiktą ar figūrėlę,  kurie bus išdegti ir atiduoti vaikams. Po pietų daug adrenalino ir nepakartojamų įspūdžių suteikė pažintis su virtualios realybės akiniais. O kur dar grojimas  muzikos instrumentais, kartu su tėveliais sriubos virimas, zefyrų kepimas ant laužo ir dar daug, daug įspūdžių...

 Ketvirtą stovyklos dieną vaikai turėjo galimybę išbandyti taiklumą lazerinėje šaudykloje, kurioje imituojamas šaudymas koviniais ginklais. Tai buvo azartiškų emocijų ir nepakartojamų įspūdžių kupina pramoga. Labai dėkojame LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės šauliams ir jauniesiems šauliams už priėmimą batalione ir pasidalinimą tarnybos patirtimi su jaunaisiais mūsų stovyklautojais. Sėkmės darant gerus darbus Tauragėje. 

Na, o paskutinę dieną kartu su tėveliais, mamytėmis, močiutėmis vykome į Klaipėdą, kur susipažinime su vandens ir sausumos gyvūnais, aplankydami Jūrų muziejų, delfinariumą ir zoologijos sodą.

Stovyklai lėšas skyrė Tauragės rajono savivaldybė iš 2018 m. vaikų socializacijos (vasaros poilsio) programos. Vaikų vasaros poilsis – labai svarbus. Juk kokybiškas poilsis ir vasaros edukacijos programos ugdo vaikų gebėjimus, savarankiškumą, jie mokosi socializacijos, bendravimo su kitais vaikais, tai veikia ir kaip nusikalstamumo prevencija. Ačiū visiems, padėjusiems organizuoti šią stovyklą. Labiausiai bendruomenė dėkinga kultūrinių renginių organizatorei Birutei Kaminskienei,  bendruomenės narei pedagogei Reginai Grigaitienei, savanorėms Andželikai Pučinskytei ir Augustei Tolvaišaitei bei Pagramančio pagrindinei mokyklai, jos direktoriui Zigmui Mozuraičiui ir vairuotojui Vidmantui, už vaikučių pavežėjimą stovyklos metu.



Bendruomenės informacija

 

 

Galerija