PRISIMINUS TRADICINĮ RENGINĮ „SVEIKS, KAIMYNE!”
2018 m. liepos 30 d.

Pasidžiaugti beprabėgančia vasara ir nuveiktais darbais, kaimo bendruomenė “TAURŲ ŽIBURYS” sukvietė visus kaimynus, draugus ir svečius į tradiciniu jau tapusį renginį “Sveiks, kaimyne!”. 

Nacionalinė parama kaimo bendruomenių veiklai Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos teikiama jau seniai. Ne kartą paramą materialinės bazės stiprinimui gavo ir kaimo bendruomenė „TAURŲ ŽIBURYS“. Šias metais buvo teikta paraiška ir gauta parama tradiciniam renginiui „Sveiks, kaimyne!”. Pasveikinti renginio dalyvius į Taurų nuotykių parką atvyko Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis. Šventė, kurią vedė Laineda Ašmontienė, prasidėjo sporto varžybomis. Čia pralaimėtojų nebuvo. Savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis, kaimo bendruomenės pirmininkė Lijana Jurevičienė ir treneris Alvydas Skurdelis kiekvienam linksmųjų estafečių ir kitų rungčių dalyviui įteikė po atsiminimo medalį bei dovanų, sporto varžybų ir šventės dalyvius pakvietė prie vaišių stalo. 

Kaimo bendruomenės pirmininkė Lijana Jurevičienė nuoširdžiai pasveikino visus atvykusius į renginį, padėkojo organiacijos aktyviems nariams ir rėmėjams už savanorystę bei pagalbą, pasidžiaugė nuveiktais darbais, laimėtais projektais. Ypač smagu, kad kaimo bendruomenė turi dienos centrą “Žiburiukas”, kur vaikai per visą vasarą buvo užimti ir prižiūrėti (vadovės Irena Jonikaitė ir Irena Kazakevičienė). Renginio metu Taurų skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Rima Bandzinaitė – Latožienė pakvietė vaikučius lankyti kaimo bendruomenės namuose teatro, šokių ir dainavimo būrelius. Kaip gražiai šoka dienos centro “Žiburiukai” vaikai, galėjo įsitikinti ir šventės dalyviai (šokių mokytojas Justinas Bereišis). Tradicinio renginio “Sveiks, kaimyne!” metu koncertavo Taurų mišrus vokalinis ansamblis (vadovas Zenonas Komskis), dainavo Samanta Berneckytė, Urtė Jurevičiūtė, Gabija Gedeikytė. Į renginį koncertuoti buvo pakviesti tauragiškiai Vilma Krasauskaitė ir Ignas Novikovas bei jurbarkiškis Deividas Bastys. 

Kaimo bendruomenė “TAURŲ ŽIBURYS” dėkoja Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijai ir Tauragės rajono savivaldybės administracijai, skyrusioms lėšas tradiciniam renginiui “Sveiks, kaimyne!”, savo nuolatiniams draugams Tauragės radijui, laikraščiui “Tauragės žinios”, Tauragės kabelinei televizijai, Taurų nuotykių parko savininkams Antanui ir Vilmai Venckams, treneriams Vidai Januševičienei ir Alvydui Skurdeliui, vaikų šokių mokytojui Justinui Bereišiui, Taurų vokalinio ansamblio vadovui Zenonui Komskiui, Tauragės kultūros centro Taurų skyriaus kultūrinių renginių organizatorei Rimai Bandzinaitei – Latožienei,  Tauragės rajono viešosios bibliotekos Taurų kaimo filialo bibliotekininkei Birutei Kasparavičienei ir visiems dalyvavusiems šventėje. Iki kitos vasaros! Vėl visų lauksime čia - Tauruose!

Kaimo bendruomenės “TAURŲ ŽIBURYS” taryba

  

Galerija