KONFERENCIJA APIE SOCIALINĮ VERSLĄ
2018 m. spalio 01 d.

2018 m. lapkričio 15 d. Kęsčių bendruomenės namuose Tauragės rajono vietos veiklos grupė organizavo konferenciją  „Socialinis verslas – ateitis keičianti socialinę aplinką“. Į renginį atvyko didelis būrys klausytojų –savivaldybės, NVO ir bendruomeninių organizacijų, įmonių, įstaigų atstovų.  

Konferencijoje buvo gausu pranešėjų, kurie pasidalino savo idėjomis apie socialinį verslą, paskatino įgyvendinti inovatyvias idėjas. Glatzer, Reach for Change vadovė Lietuvoje Jurgita Ribinskaitė paaiškino, kad socialinis verslas - tai problema ir galimybės tą problemą išspręsti. LR ŽŪM patarėja Ilona Javičienė aiškiai pabrėžė, kad vykdant socialinį verslą yra būtinas socialinio poveikio matavimas bei paaiškino, kad ši skaičiuoklė nėra tokia sudėtinga kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Gytis Morkūnas, VšĮ „Versli Lietuva“ verslumo departamento direktorius supažindino kaip ir kokių socialinių paslaugų teikimą savivaldybės pasiruošusios perduoti NVO ir socialiniam verslui, kaip ši praktika jau startuoja Lietuvoje. Ligita Rimkuvienė, Tauragės r. savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja supažindino kaip šis procesas jau įgyvendinamas Tauragės rajone, kokias paslaugas teikia Tauragės r. NVO. Tauragės r. VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė pristatė kokios galimybės gauti paramą pagal Tauragės r. VVG įgyvendinamos strategijos 

„Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros priemonę „Socialinio verslo kūrimas ir plėtra“. Kokius socialinius verslus ketina kurti bendruomenės. Mažonų seniūnas ir Pagramančio bendruomenės narys pasidalijo patirtimi apie savo idėją įkurti savarankiško gyvenimo namus ir įvairių projektinių paramų dėka ši idėja jau baigiama įgyvendinti. Taurų ir Pilaitės bendruomenių atstovai pristatė jų bendruomenėse veikiančius dienos centrus. Visus klausytojus sužavėjo aiškūs ir tikslūs VšĮ „Tolerancijos ir fizinės gerovės ugdymo centro“ vadovo išaiškinimai, kokie yra verslo įrankiai socialiniam poveikiui kurti. Na o su konkrečiu jau gan plačiai veikiančiu socialiniu verslu – socialiniu taksi, supažindino socialinio taksi vadovė Solveiga Ratkevičiūtė. Papasakojo kaip susikūrė šis verslas, su kokiais sunkumais susiduria ir kokios galimybės toliau plėsti šį verslą.

VVG informacija

 

 

Galerija