SUTIKTOS ŠVIESIOS KALĖDOS LOMIŠKIAMS SUTEIKĖ VILTĮ
2010 m. gruodžio 30 d.

Baigiantis metams, baltų Kalėdų šventiškumą lomiškiai pajautė ne vieną kartą.

Kaimo eglutės įžiebimo ritualu prasidėjo didžiosios metų pabaigos šventės, suteikusios malonumą ir viltį.

Lomių pagrindinės mokyklos mokinių tarybos iniciatyva buvo paskelbta tradicinė akcija „Kalėdinis atvirukas vienišam žmogui“. Mokiniai lankė senuosius lomiškius bei mokytojus senjorus, įteikė jiems pačių rankomis gamintus atvirukus su kalėdiniais sveikinimais ir linkėjimais.

Pradinių klasių mokytojos su savo mokinukais neatsitiktinai surengė Kiškučių šventę, nes 2011 – ieji – Kiškio metai. Nuotaikingoje šventėje apsilankęs Kalėdų Senelis atnešė vaikučiams dovanų, linkėjo būti geriems. Visi buvo apdovanoti saldumynais.

Vyresnieji mokiniai kultūros namuose surengė kalėdinę diskoteką, kuriai kiekviena klasė paruošė po kolektyvinį šokį.

Šventą Kalėdų rytą lomiškiai skubėjo į Bernelių Mišias pasveikinti gimusios kūdikėlio Jėzaus. Šv. Mišias aukojo klebonas kun. A. Žygaitis.

Kalėdų antrą dieną į kultūros namus susirinko bendruomenės žmonės, saviveiklininkai. Įvyko šventinis vakaras. Kultūrinio darbo organizatorė Nijolė Norvaišienė padėkojo saviveiklininkams už jų aktyvumą ir geranoriškumą. Susirinkusieji linksminosi, prisiminė nuveiktus darbus.

Bendruomenės valdyba dėkoja Tauragės rajono savivaldybei už paskirtus 500 litų kalėdinių švenčių reikmėms. Saldžiomis dovanėlėmis buvo pamaloninti eglutės įžiebimo rituale dalyvavę vaikai ir jaunimas, mokyklos nelankantys vaikučiai, pradinių klasių bei ikimokyklinio ugdymo klasės vaikai bei jų artimieji, suaugusiųjų bendruomenės narių vakaronės dalyviai. Iš tų pačių lėšų buvo nupirktos ir lauko girliandos eglutei.

Šviesios Kalėdos teikia viltį tolesniam mūsų gyvenimui, bendravimui ir veiklai.

 

Julija Popendikienė, Lomių k. bendruomenės valdybos narė

Nuotraukos N. Orentienės

 

Galerija