JAUKUS ADVENTO VAKARAS
2018 m. gruodžio 11 d.

Ir tu gali išgirsti...

Kaip šnara angelų sparnai...

Kaip kepa krosnyje meduoliai...

Kaip atveria duris gerumas...

Š. m. gruodžio 6 dieną kaimo bendruomenės „TAURŲ ŽIBURYS“ ir kultūros namuose vyko Advento vakaras „Atverkime gerumui savo langą“. Romantiška fleitų muzika lepino Tauragės muzikos mokyklos fleitininkės Viltė Radžiūnaitė ir Indrė Racevičiūtė (mokytoja Jurgita Stažienė, koncertmeisterė Jolanta Valskienė), prasmingais žodžiais apie Advento vainiko įžiebimo tradicijas į visus kreipėsi kultūros namų renginių ir šio vakaro organizatorė Rima Bandzinaitė -Latožienė, kvapnia arbata, saldumynais vaišino bendruomenės moterys. Daug gilių, prasmingų minčių pasakė Advento vakare dalyvavę kunigai Mindaugas Dikšaitis ir Marius Venckus. endruomenės narė ir vaikų dienos centro „Žiburiukas“ vadovė Irena Jonikaitė papasakojo pasaką apie keturis Angelus. Savo šiltus, mielus eilėraščius paskaitė Eugenijus Šaltis, visi susirinkusieji grožėjosi Vidos Barakauskienės ir bendruomenės moterų pagamintais nuostabiais Kalėdiniais vainikais.

Šiame vakare kaimo bendruomenė „TAURŲ ŽIBURYS“ pristatė ir savo įgyvendintą projektą, kurio pavadinimas sutapo su Advento idėja ir nuotaika – „Pabūkime kartu“, teiktą Tauragės rajono savivaldybės administracijai pagal 2.3. priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Projekto tikslas buvo telkti vietos gyventojus, kaimynus bei tuos, kurie grįžta namo atostogoms iš užsienio pas savo artimuosius, ugdyti bendruomeniškumą, skatinti kaimo bendruomenės gyventojus kelti ir spręsti iškilusius klausimus, propaguoti Saugios kaimynystės idėją, turiningą laisvalaikio praleidimą kartu, puoselėti vietos kultūros paveldą, bendradarbiauti su kitomis Tauragės seniūnijos kaimo bendruomenėmis. Kaime organizuojamos šventės suartina aplinkinius, leidžia geriau pažinti vienas kitą, įgauti pasitikėjimo šalia gyvenančių kaimynų, reikiamu metu sulaukti jų pagalbos. Kad dar labiau suartinti aplinkinius, pasiruošti Kalėdiniam šventiniam laikotarpiui, kaimo bendruomenė „Taurų žiburys“ pristatė, kad įsigijo girliandų, papuošti medžius prie bendruomenės namų bei Kalėdinę eglutę Tauragės dvare. Įsigijo ir palapinę-pavėsinę, kuri bus reikalinga, renginius organizuojant viešoje erdvėje. Šv. Kalėdos – ypatinga šventė, todėl norima atsakingai jai ir pasiruošti. Organizuojant šiuos šventinius renginius, kaimo bendruomenės taryba tradiciškai kepa kugelį ar košę, kuriais vaišina renginio dalyvius ir svečius. Maistui išlaikyti šiltam, įsigijo šilumą išlaikančius termosus.

Projekto įgyvendinimo metu kaimo bendruomenė buvo pasirašiusi partnerystės sutartį su Pajūrio kaimo bendruomene, kuriai taip pat, kaip ir Taurų bendruomenei, reikalingos Kalėdinės girliandos bei maisto termosas. Kaimo bendruomenės kartu dalyvaudamos šiame projekte, sutvirtino bendruomeniškus ryšius, partnerystės, bendradarbiavimo idėjas. Pajūrio kaimo bendruomenė taip pat dalyvavo renginyje Advento vakaras, kuriame pasidalino patirtimi, tradicijomis ir idėjomis. Kaimo bendruomenių pirmininkės turėjo apie ką padiskutuoti šventės metu.

Įgyvendinant projektą „Pabūkime kartu“ dalyvavo savanoriai, kurie padėjo pasiruošti šventiniams renginiams, puošti salę, išnešioti Kalėdines dovanėles ir kvietimus kaimo bendruomenės nariams, pasiruošti dienos centro „Žiburiukai“ vaikams Kalėdinėje programėlėje, dalyvavo Gerumo akcijoje.

Klausytis visų buvo be galo įdomu ir vakaras pralėkė lyg viena jauki, nuostabi, gerumo pilna akimirka. Kaip sakė po renginio besiskirstantys svečiai – „Gražus, šiltas ir jaukus buvo Advento vakaras „Atverkime gerumui savo langą“.

O JŪS jau atvėrėte gerumui SAVO langą?

Kaimo bendruomenė „TAURŲ ŽIBURYS“

Galerija