RAMYBĖ, TIKĖJIMAS, MEILĖ IR VILTIS
2010 m. gruodžio 13 d.

Tą penktadienio vakarą viskas čia  buvo nuostabu ir tikra. Ramiai be triukšmo ir šou elementų, kaip ir dera Advento metu, Kunigiškių kultūros namų kiemelyje įžiebta kukliai papuošta, bet tikra žaliaskarė kalėdinė eglė. Viduje, skambant kalėdinei giesmei ,,Tyli naktis, šventa naktis...“ scenoje sklandė keturi angelėliai, nešė uždegtas žvakutes į Advento vainiką gulintį ant ilgo bendro stalo, kur kaip viena šeima, vakaro vedėjos Gražinos sukviesta, jau buvo susėdus kaimelio bendruomenė. Buvo šiek tiek neįprasta, kad kultūros namų renginyje, kaimelyje, kur nėra bažnyčios ir kulto tarnų, buvo priminta, kad Adventas tai nuostabus rimties metas, kad tai laukimas Kalėdų - mūsų Išganytojo Jėzaus Kristaus gimimo šventės.

Kalėdinėmis giesmėmis tą stebuklingąjį įvykį liudijo ir vakaro svečiai evangelikų- liuteronų bažnyčios choristės vadovaujamos Tatjanos Kalvanienės. Nuostabu ir tai, kad choro vadovė bendrai giesmei pakvietė visą bendruomenę, nes kalėdinės giesmės skirtos visiem krikščionims nežiūrint konfesinių skirtumų. Po to Tatjana dėkojo bendruomenei už pakvietimą Advento metu pagiedoti kaimelio kultūros namuose: ,,Mums tai pirmas toks pakvietimas, malonus įvykis. Paprastai mes kviečiami giedoti bažnyčiose...“

Po pabendravimo prie kavos ir Kunigiškių šeimininkėlių iškeptų pyragų svečiai atsisveikino su giesme ,,Dėkui Tau...“ O kultūros namų vedėja su bendruomenės aktyvu jau planavo panašų giesmių vakarą kitam savaitgaliui.

Taigi Advento žvakelės simbolizuojančios ramybę, tikėjimą, meilę ir viltį buvo uždegtos ir sekantį savaitgalį. Grupelė kaimelio vaikų vėl susirinkusius nustebino įspūdingu montažu. Toliau tęsėsi giesmių vakaras. Tik dabar buvo giedama ne scenoje. Už bendro stalo susėdę giedojo kaimelio gyventojai. Klausytojų šį kartą nebuvo. Taigi, jei ir nebuvo labai skambu, bet buvo nuoširdu ir tikra. Galima buvo pajausti Ramybę... ir Viltį.

Parengė Jonas Dikšaitis; ,,Tauragės žinios“ 2010 12 23

 

Galerija