LITERATŪRINĖ- MUZIKINĖ KOMPOZICIJA ,,PO LAISVĖS VĖLIAVA“
2011 m. sausio 14 d.

Iškilmingai Laisvės Gynėjų 20-osios metinės buvo paminėtos Mažonuose.

Minėjimui buvo paruošta literatūrinė- muzikinė kompozicija ,,Po laisvės vėliava“. Mišrios priešmokyklinės grupės Mažonų skyriaus vaikučiai šiai šventei ruošėsi iš anksto: darė Lietuvos vėliavėles, piešė piešinėlius, mokėsi eilėraščius, patriotines daineles, Lietuvos valstybės himną.

Sausio 13-os rytą grupės vaikučiai, jų tėveliai kartu su savo mokytoja Regina Beišiene bei kultūrinių renginių organizatore Birute Kaminskiene ant visų mokyklos, kultūros namų langų uždegė žvakutes. Mokytoja dar kartą visus tėvelius pakvietė į iškilmingą minėjimą 12 val. Mažonų seniūnijos salėje.

Į renginį atvyko vaikučių tėveliai, Mažonų seniūnijos darbuotojai, Mažonų bendruomenės žmonės, Pagramančio pagrindinės mokyklos direktorius Vytautas Stonys. Žiūrovai klausėsi eilėraščių, dainų, išsamaus pasakojimo apie 1991 m. sausio 13-os įvykius, kuriuos atliko Mažonų skyriaus vaikučiai su savo mokytoja Regina Beišiene, kultūrinių renginių organizatore Birute Kaminskiene, bibliotekininke Klema Fetingiene. Visi, susikibę rankomis, skambant Justino Marcinkevičiaus žodžiams :,,Kokie mes stiprūs, kai mano ranka tavo rankoje , o tavo ranka jo rankoje. Šitoje rankų grandinėje amžinai jausime ir jų, žuvusiųjų, rankas, jie stovės kartu su mumis, kaip tą sausio 13-osios naktį prieš tankus ir automatus, prieš tamsą ir smurtą, prieš begėdišką melą ir šmeižtą“, žuvusieji buvo pagerbti tylos minute.

Pagramančio pagr. mokyklos Mažonų skyriaus vyr. mokytoja Regina Beišienė

 

Galerija