SENJORŲ ŠVENTĖ ,,PABŪKIME KARTU” SUNGAILIŠKIŲ BENDRUOMENĖJE
2019 m. gruodžio 13 d.

Vai žydi, žydi dalelė dalužė dalia, dalužė dalia,

O tu paduoki man ranką ir būki šalia....

Šiais skambios dainos žodžiais, gruodžio 7 dienos popietę, prasidėjo senjorų jubilatų pagerbimo šventė ,,Pabūkime kartu”. Į bendruomenės namų salę susirinko ne tik jubiliatai, bet ir jų kaimynai. Sulaukėme ir garbių svečių, tai Tauragės rajono savsavivaldybės mero pavaduotoja Vitginija Eičienė ir Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška.

Žmogus nepakeičiamas laike ir nepakartojamas žemėje. Tik laikas nesustodamas bėga iš dienos į savaitę, iš savaitės į mėnesį , iš mėnesio į metus ir taip rikiuojasi metų eilės. Susimąstykime visi apie šuoliais lekiantį laiką, kuris kažkam dovanoja pirmąjį žodį, o kitam atseikėja patirtimi ir išmintimi turtingą jubiliejų. Šiais metais Jūs šventėte įvairius jubiliejus,- šiais žodžiais į susirinkusius kreipėsi bendruomenės pirmininkė Remigija Rudienė. 2019 metais, garbingą 85 metų jubiliejų atšventė senjorės, Jadvyga Stonienė ir Marijona Žemaitaitienė. 80-ąjį gimtadienį šventė Bronius Bartusevičius, 75-ąjį gimtadienį sutiko Nelė Samoškienė ir Morta Švatrinienė. Jauniausi šių metų sukaktuvininkai 65- erių metų jubiliejų šventę Eugenija Becker ir Juozas Kazlauskas. Visi jubiliatai buvo pasveikinti, jiems įteiktos atminimo dovanėlės ir gėlės.

Pavasaris, ruduo – Jūs visada drauge, žiema ir vasara – Jūs visada šalia.

Ir šventės ir draugai – Jūs visada kartu, nelaimės ar vargai – petys petin abu.

Už šypseną – šypsniu, už šilumą – žodžiu, už klaidą – švelnumu ir taip ratu ratu.

Iš metų į metus gyvenimo keliu važiuokit dar ilgai su meile ir džiaugsmu.

Šie žodžiai buvo skirti sutuoktinių poroms šventusioms tikrai ypatingus jubiliejus. Tai gyvenimo keliu petys petin keliaujantys ir deimantines vestuvęs šventę Onutė ir Stanislovas Mačiuliai bei auksines vestuves šventę Dalia ir Stanislovas Kiniuliai. Jiems taip pat įteiktos dovanėlės ir gėlės. Šventės dalyviams ir jubiliatams savo skambias dainas skyrė bendruomenės moterų ansamblis (vad. Virginija Eičienė). Nuoširdžius svekinimo žodžius tarė šventėje dalyvavusi Tauragės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Virginija Eičienė ir dovanojo saldymynų bendram vaišių stalui. Mažonų seniūnijos seniūnas Jonas Samoška linkėjo jubiliatams sveikatos, artimųjų meilės, pagarbos ir kiekvienam padovanojo po didžiulį ,,vitaminų obuolį“ – greifurtą. Visi šventės dalyviai buvo pakviesti prie vaišių stalo. Senjorai ir svečiai vaišinosi kava ir arbata, sumuštinukais, saldumynais ir vaisiais, dalijosi prisiminimais, pasakojo istorijas ir anekdotusir uždainavo ne vieną savo jaunystės dainą. O Stanislovas Mačiulis užgrojęs lūpine armonikėle tikrai visus mus nustebino.

Pagrindinis šventės rėmėjas Tauragės rajono savivaldybė.

Sungailiškių bendruomenės informacija

Nuotraukos Irmos Jakutienės

Galerija