„SUGRĮŽTUVĖS" MAŽONUOSE 2020
2020 m. liepos 01 d.

Gerai pažįstamas, neprailgstantis ir nepabostantis kelias į tėviškę paskutinį birželio savaitgalį vėl sukvietė mažoniškius į tradicinę kraštiečių šventę „Sugrįžtuvės“. Buvo laukiami visi, kurie gimė, augo, mokėsi, dirbo, gyveno ir tebegyvena Mažonų ir aplinkiniuose kaimuose. Šventine nuotaika renginį pradėjo meno mylėtojai - Tauragės suaugusių dailės studijos moterys, įsijungusios į tapybos plenerą „Mažonai menininkų akimis“. Gražu buvo stebėti, kaip prieš akis matomi vaizdai virsta puikiais meno kūriniais. Džiaugiamės, kad į kūrybinę veiklą įsijungė ir meniškas Mažonų jaunimas. Tapybos darbai papuoš Mažonų kultūros ir bendruomenės namų erdves.

Kultūros namų salėje buvo eksponuojama Tauragės moksleivių kūrybos centro Dailės ir technologijų studijos vadovės Irminos Ambrozevičienės paroda „Atkartojimas“, sulaukusi daug dėmesio koncertinių pertraukėlių metu. Įdienojus kultūros ir bendruomenės namų kiemelyje prasidėjo bruzdesys, įvairioms veikloms kviesdamas mažuosius. Didžiulį džiaugsmą vaikams dovanojo Tauragės visuomenės sveikatos biuro specialistai, atvykę su pramogine batutų trasa, įvairias atrakcijas su putomis, muilo burbulais siūlė ir bendruomenės savanorės. Vakarop Mažonų senosiose kapinaitėse tradiciškai buvo laikomos Šv. Mišios, kurias aukojo Pagramančio parapijos klebonas Vytautas Petrauskas už Mažonų krašto gyvuosius ir anapilin iškeliavusius žmones. Po mišių šventė tęsėsi Mažonų kultūros ir bendruomenės namų kiemelyje. Sveikinimo žodį tarė bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė, kultūrinių renginių organizatorė Birutė Kaminskienė, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas. Po sveikinimų ir apdovanojimų prasidėjo plati meninė programa. Lengvai krapnojantis lietus nesutrukdė įspūdingam Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansamblio „Jūra“ pasirodymui (vad. Edita Bartkienė, Vilija Krūgelienė, Saulius Bernotas) Po ansamblio pasirodymo sceną užėmė Mažonų seniūnijos jungtinė kaimo kapela (vad. Rasa Jakienė). Skambant nuotaikingai muzikai, nežiūrint lietaus, jau sukosi ir pirmosios šokėjų poros. Kapelą keitė gerai žinoma grupė „Išjunk šviesą“ su charizmatiškuoju Valdu Burniu. Galutinai publiką užvaldė atlikėjas Domas iš Radviliškio, sukvietęs į aikštelę visus, neabejingus šokiui. Sutemus juoko dozę dovanojo lauke rodomas filmas „Importinis jaunikis“.

Dalyvių gausa parodė, kaip žmonės, išsiilgę laisvės po karantino, džiaugėsi galimybe susitikti, pabendrauti su kaimynu, pažįstamu, seniai sutiktu draugu, mėgavosi išskirtine menine programa.

„Ūžia didelis pasaulis, bet yra dar ir savi namai, jauki tų namų šiluma ir bendravimas. Būkime pasaulio žmonės, bet būkime ir žmonės iš savo namų. Kad ir kur bebūtume, visada žinokime, kad esame iš šio krašto, nes, kur įdėjome pirmą pėdą, ta žemė - pati brangiausia“ - šiais palinkėjimais šventę užbaigė renginio vedančiosios.

Šventės metu veikė amatininkų mugė, vyko lauko prekyba.

Renginys buvo vykdomas gavus ŽŪM finansavimą pagal 2020 m. Nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai veiklos sritį ,,Renginių organizavimas“ programą. Šventę rėmė Tauragės r. savivaldybė, Tauragės kultūros centras, UAB „Brolenta“.

Bendruomenės informacija.

Galerija