KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ „ONA IR VĖL KVIEČIA GRĮŽTI Į TĖVIŠKĘ“
2020 m. rugpjūčio 14 d.

Mažas, bet kasdien gražėjantis miestelis Batakiai garsėja didžiausia ir senas tradicijas turinčia kraštiečių švente „Ona ir vėl kviečia grįžti į tėviškę“. Šie metai – ne išimtis. Liepos 26 dieną į Batakius sugužėjo daug mažų ir didelių, jaunų ir pagyvenusių. Pasibaigusi šventė paliko daug malonių įspūdžių. Bendruomenės žmonės daug dirbo, stengėsi, ruošėsi. Manome, kad dalyvavusieji išsivežė iš tėviškės kuo geriausius įspūdžius.

12 val. miestelio bažnytėlėje prasidėjo Šv. Onos atlaidai, kuriuose dalyvavo ir visus sužavėjo garbingas svečias V. Borisevičiaus kunigų seminarijos prefektas kunigas lic. Andriejus Sabaliauskas. Šv. mišių metu buvo prisiminta Batakių Šv. Onos bažnyčios istorija, nes lygiai prieš 50 metų ši šventovė buvo sudeginta. Pasibaigus mišioms visas Onutes sveikino Batakių kaimo bendruomenės „Aukaja“ pirmininkė Rita Grinienė, dainavo jaunoji Batakių lakštingala Kamilė Smaidžiūnaitė. Vėliau visus linksmino liaudiškos muzikos kapela „Bijotaičiai“. Šventės metu veikė pramogos ant batuto, su vaikais dūko, muilo burbulus pūtė linksmuolė Gabija. Vakare susirinkusius žiūrovus kultūros namuose džiugino Skaudvilės kultūros namų aktoriai spektakliu „Kas ne tiesa – nebūtinai melas“ (rež. Z. Jurevičienė). Pasibaigus spektakliui šventė tęsėsi prie miestelio tvenkinio esančioje estradoje. Čia šoko Skaudvilės kultūros namų šokių grupė „Žvorūna“ ir KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“ su ekspedicijos „Nemuno banga per Lietuvą“ programa. Vėliau susirinkusiuosius linksmino muzikantas Gintaras Ročys ir Kuršėnų. Dėkojame Šv. Onai ir Dievui už gerą orą. Kraštiečių šventės organizatoriai – kaimo bendruomenės aktyvas, kultūros namų bei bibliotekos darbuotojos.

Renginio rėmėjai – Tauragės rajono savivaldybė, Batakių seniūnija, informaciniai rėmėjai – laikraščiai „Tauragės kurjeris“ ir „Tauragės žinios“, dizainerė Deimantė Zy. Rengiant šventę prisidėjo ūkininkai ir kiti gyventojai iš Stiegvilų, Eidintų, Ožnugario, Norkiškės, Akstinų, Paegluonio, Antegluonio, Gryblaukio, Batakių, A. Skačkauskienės IĮ, AB „Vilkyškių pieninė“

Straipsnio autorė Vida Kasputienė

Fotonuotraukos Lauros Sinkevičienės ir Renatos Bernotienės

Galerija