TRADICINĖ SPORTO ŠVENTĖ MAŽONUOSE
2020 m. rugpjūčio 21 d.

Besibaigianti vasara vėl sukvietė mažoniškius į tradicinę, jau 19-ą sporto šventę. Saulėtą rugpjūčio 20 dienos popietę į šiuolaikišką, dar naujumu dvelkiantį, sporto aikštyną rinkosi jaunieji sporto dalyviai. Pasitreniravę lankais, šokdynėmis, naujai įsigytais lauko žaidimais, vaikai ir jaunimas kibo į stipresnes kovas. Pirma, bene mėgstamiausia rungtis-smiginis. Visi dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: vaikų, jaunimo ir suaugusių. Pradžioje rankos taiklumą demonstravo vaikučiai. Taikliausiai strėlytės lėkė iš Mato Šveikausko rankų, II-ą vietą laimėjo Nojus Volskis, III-ą-Justė Sakalauskaitė. Jaunimo tarpe neaplenkiami buvo Gabija ir Arnas Jonušaičiai, laimėję I-ą ir II-ą vietas, trečias liko Augustas Jurkūnas. Džiugu, kad rankos taiklumą išbandė ir renginyje dalyvavusios mamos, močiutės. Net pati to nesitikėdama, taikliausią ranką pademonstravo Petronelė Česnavičienė. Nedaug atsiliko ir Laima Šveikauskienė bei Vida Rudienė.

Antra rungtis - baudų metimas į krepšį sukėlė šiokią tokią baimę, kadangi ne taip lengva pataikyti kamuolį į pakankamai aukštai esantį krepšinio lanką, o noras nugalėti - begalinis. Šią rungtį pradėjo azartiškasis jaunimas. Po įtempto kamuolio mėtymo, kuris, kaip tyčia, krito ne ten kur reikia, I-ą vietą iškovojo aukštaūgis Arnas Jonušaitis. Antra vieta atiteko smarkiai ūgiu atsiliekančiam, tačiau lankančiam krepšinio būrelį, Elijui Trakšeliui. Trečias liko Augustas Jurkūnas. Lengvesniu kamuoliu ir mažesniu atstumu šį iššūkį priėmė ir mažieji. Kasdienės treniruotės davė rezultatą: taikliausiai kamuolys krito iš Augusto Laurynaičio rankų, antras liko Nojus Volskis, trečias- Matas Šveikauskas.

Visi smiginio ir baudų mėtymo į krepšį rungčių nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais. Šiek tiek pasistiprinę užkandžiais, vieningai visi: mergaitės, berniukai, jaunimas su didžiuliu azartu kovėsi futbolo aikštėje, nes ši sporto šaka mažoniškiams- patraukliausia. Po tokios atkaklios ir įnirtingos kovos sunku buvo įvardinti nugalėtojus. Nugalėjo vienybė ir draugystė, todėl visi žaidėjai buvo apdovanoti saldžiomis dovanėlėmis.

Dar pilnai nesibaigus vaikų rungtims, į aikštę krepšinio čempionatui rinkosi suaugę, kurie nuo pavasario kiekvieną antradienį ir ketvirtadienį treniruojasi krepšinio aikštėje. Žaidėjų daugumą sudarė mažoniškiai, tačiau turėjome svečių ir iš Tauragės bei aplinkinių kaimų. Pasiskirsčius komandomis, aikštėje prasidėjo nuožmi kova. Pirmame kėlinyje geriau sekėsi mažoniškiams, antras kėlinys buvo palankesnis jungtinei svečių ir mažoniškių komandai. Palaikymo komandos žavėjosi gražiu, azartišku ir tuo pačiu draugišku vyrų žaidimu. Kadangi visi varžybų dalyviai- draugai, todėl nugalėtojų prizas buvo skirtas visiems čempionato dalyviams.

Sporto šventę finansavo Tauragės rajono savivaldybė iš jaunimo užimtumo ir verslo skatinimo programos lėšų.

Bendruomenės informacija

Galerija