MAŽONŲ BENDRUOMENĖ ORGANIZAVO SAUGAUS EISMO RENGINĮ
2021 m. gegužės 01 d.

Balandžio 30 dieną Kaimo bendruomenė „Mažonų rytas“ organizavo saugaus eismo renginį. Tai – antrasis bendruomenės renginys, dalyvaujant konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse 2020-2021m.“ Renginio metu paskaitą vedė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Raimonda Žvynakienė. Mažonų Vaikų dienos centro „Po stogu“ vaikai ir jų tėveliai, kurie susidomėję klausėsi bendruomenės pareigūnės pateiktos informacijos, aktyviai dalyvavo atlikdami praktines užduotis, atsakinėdami į klausimus.

Susitikimas buvo skirtas priminti dviračių transporto priemonių saugaus eismo taisykles. Primintos apsaugos priemonės vairuojant dviratę transporto priemonę: šalmas, šviesą atspindinti liemenė. Akcentuota, kad transporto priemonė turi turėti žibintus ir atšvaitus. Atkreiptas dėmesys į dviratininkų ir paspirtukininkų amžių. Vaikai supažindinti su važiavimo šaligatviu, dviračių, pėsčiųjų ir dviračių taku taisyklėmis, priminta, kaip taisyklingai važiuoti per perėją, taip pat kaip saugiai elgtis važiuojant gatve ir sankryžose. Paminėti dažniausiai pastebimi nusižengimai ir galimos bausmės. Bendruomenės pareigūnė pateikė skaudžių pavyzdžių, kaip vaikai nukenčia, jei kelyje būna neatidūs, nedėvi šalmo ir priminė svarbų skirtumą: važiuojant paspirtuku, riedlente ar riedučiais eisme dalyvauji kaip paprastas pėsčiasis, o jei važiuoji elektriniu paspirtuku – jau taikomos dviratininkų kelių eismo taisyklės. Renginyje kartu su vaikais dalyvavo ir jų tėveliai. Pareigūnė pabrėžė, kad yra draudžiama vežti kitą asmenį dvirate transporto priemone, jei nėra įrengtos specialios kėdutės, akcentavo, kad elektrinis paspirtukas – tai transporto priemonė, skirta važiuoti vienam asmeniui. Susitikime visi dalyvavusieji paraginti prisiminti ir žinoti saugaus eismo taisykles, jų laikytis, patarta būti atidiems kelyje ir neskubėti, vadovautis kelio ženklais, šviesoforo signalais – tik taip jie kelyje liks saugūs, saugos aplinkinius ir kiekviena kelionė nesibaigs nelaime.

Po paskaitos pareigūnė kartu su bendruomenės pirmininke dovanojo šviesą atspindinčias priemones, kad kelyje būtų saugūs ir matomi kitiems eismo dalyviams. Viso renginyje dalyvavo 25 įvairaus amžiaus dalyviai. Organizuojant saugaus eismo renginį bendruomenė bendradarbiavo su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūne Raimonda Žvynakiene.

Bendruomenės informacija