SUGRĮŽTUVĖS
2021 m. liepos 07 d.

 

Šiltą ir ramų birželio 26 -osios vakarą, besileidžiant vasaros saulei vėl sukvietė mažoniškius į tradicinę kraštiečių šventę „Sugrįžtuvės“. Šiemet ši šventė buvo jau septynioliktoji, Šventinis renginys tradiciškai prasidėjo Mažonų kaimo kapinaitėse, Šv. Mišias, už Mažonų krašto gyvuosius ir anapilin iškeliavusius žmones, aukojo Pagramančio parapijos klebonas Vytautas Petrauskas. Po to šventė persikėlė į bendruomenės ir kultūros namų kiemelį. “Ir norisi kalbėti apie žmogų. Nuo mažo iki didelio. Žmogų, gyvenantį mažoje, bet išmintingoje ir kūrybingoje šeimoje - bendruomenėje,...” – tokiais žodžiais bendruomenės pirmininkė Laima Šveikauskienė pasveikino susirinkusiuosius. Kaip jau įprasta Mažonuose į šventę susirinka gausus būrys žmonių, ir ne tik vietinių, bet ir svečių. Atvyko LR Seimo narys Romualdas Vaitkus, Tauragės rajono mero patarėja Šarūnė Stasytienė, negailėjo gražių žodžių bendruomenei ir buvęs Mažonų seniūnas, šiais metais išrinktas Tauragės garbės piliečiu, Jonas Samoška. Praėjusių metų garbės pilietė Juzefa Bružienė.

Mažonų bendruomenės naujakurys Tadas Zakarauskas, atvyko į šventę su didžiuliu būriu bendraminčių, tai Tauragės kultūros centro Lengvosios muzikos orkestru, Tadas yra šio orkestro koncertmeisteris- dirigentas. Orkestro vadovas Tadas Karosas. Susirinkusieji juos sutiko gausiais aplodismentais. Šio nuostabaus orkestro reperturą papildo talentinga solistė Gabrielė Nausėdaitė. Puikaus kolektyvo grojimas nepaliko abejingų. Šventėje grojo ir dainavo visų Mažonų seniūnijos kultūros namų saviveikliniai kolektyvai. Po ansamblių pasirodymo sceną užėmė Mažonų seniūnijos jungtinė kaimo kapela (vad. Rasa Jakienė) Karšti žiūrovų aplodismentai lydėjo Martyno Kavaliausko su grupe atliekamas dainas. Skambėjo legendinės lietuviškos dainos ir pasauliniai hitai, kurie suteikė žiūrovams pačių geriausių emocijų ir jausmų. Šventė buvo smagi ir tranki. Didžiulį džiaugsmą vaikams suteikė batutas, kuris tą dieną turėjo sunkiai „dirbti“, nes jame susidarydavo čiuožiančių eilutė ir smagiausias akcentas - putų šou.

Jau tapo tradicija prieš kiekvieną Mažonų kaimo kraštiečių šventę organizuoti įvairius plenerus. Ne išimtis ir šie metai. Praėjusiais metais įsigijome jūrinį konteinerį, kuris tarnauja kaip patalpa sandėliavimui, tačiau jo išvaizda nederėjo prie išpuoselėtos bendruomenės ir kultūros namų aplinkos. Pasvarsčius, kilo mintis suorganizuoti piešimo ant sienos plenerą, ne tik apipavidalinant nepatrauklų statinį, bet ir leidžiant prisiliesti prie šios išskirtinės meno rūšies visiems norintiems. Mums padėti sutiko aktyvus Tauragės atviros jaunimo erdvės narys Jokūbas Kurlinkus, kuris, svilinant nepakeliamam karščiui, visą savaitę plušėjo prie savo kūrinio.

Renginio organizatoriai dėkojo visiems, kurie geranoriškai ir su iniciatyva prisidėjo prie šventės rengimo ir finansavimo. Už paramą dėkojame ŽŪM, Tauragės r. savivaldybei, Tauragės kultūros centrui, didžiausiam mūsų rėmėjui UAB Brolenta, Mažonų seniūnijai.

Bendruomenės informacija.

Galerija