ŠVENTŲ KALĖDŲ BELAUKIANT
2010 m. gruodžio 17 d.

Artėjant Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms pradedame rūpintis kuo pradžiuginsime savo namiškius. Prekybos centruose, turguose ir turgeliuose pilna puikiausių dovanų. Tačiau  menka smulkmena pagaminta savo rankomis yra malonesnė, nuoširdesnė na ir ekonomiškesnė dovana savo artimam ar draugui.

Todėl rankdarbių mėgėjai gruodžio 17 dieną buvo pakviesti į edukacinę popietę, kuri skirta, kalėdinių suvenyrų gaminimui. Popietės tikslas  išmokti, kaip galima pasigaminti nuostabių ir gražių suvenyrų. Šį kartą aktualu  išmokti, kaip pasigaminti kalėdinę eglę, suvenyrines dovanėlių dėžutes, snaiges, angeliukus iš karoliukų, popieriaus ar kankorėžių. Įdomu ir malonu visiems buvo tai, kad čia nebuvo vieno ,,mokytojo“ . Moterys mokėsi vienos iš kitų kas ką sugeba. Kultūros namų darbuotojos tik organizavo ir koordinavo darbus.

Darbščiųjų rankų būrelis buvo suburtas 1995 metais kultūros namų vedėjos Zelmos Antanavičienės ir, tiesa, su pertraukomis veikia iki dabar. Vadinasi tai aktualu ir reikalinga. Paprastai moterys į rankdarbių popietes renkasi vieną kartą per savaitę. Sėkmės jūsų darbeliuose.

Jonas D.

 

Galerija