PO VIENĄ-MES DULKĖS, KARTU-MES AUDRA
2021 m. rugpjūčio 18 d.

Rugpjūčio 15 d. Tauragės rajono vietos veiklos grupė Pagramantyje minėjo savo veiklos penkioliktąsias metines, apžvelgė jau baigiamą įgyvendinti Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategiją. Tauragės VVG pirmininkė Nijolė Tirevičienė kalbėjo, kad per penkiolikos metų laikotarpį kaime padaryti dideli darbai, baigiama įgyvendinti antra kaimo plėtros strategija. Už gautas lėšas buvo įrengtos bendruomenių patalpos, sutvarkytos viešosios erdvės, stadionai, vaikų žaidimų aikštelės, pravesta daug įvairaus pobūdžio mokymų, pradedami kurti socialiniai ir bendruomeniniai verslai. Pasveikinti ir kartu pasidžiaugti bendruomenių nuveiktais darbais atvyko Tauragės savivaldybės mero pavaduotoja Virginija Eičienė, Seimo narys Romualdas Vaitkus. Europarlamentaro Broniaus Ropės pasveikinimą perdavė atstovė Jolanta Vaitiekėnė. Atvykę svečiai iš Kauno rajono Ežerėlio bendruomenės centro ne tik pasveikino šventės dalyvius, palinkėjo gerų darbų, bet ir apsilankė Tauragės rajono bendruomenėse, susipažino su jų veiklomis, pasisėmė idėjų.

Analizuojant per penkiolika metų nuveiktus darbus galima didžiuotis pasiektais rezultatais. Ypač išaugo kaimo žmonių pasitikėjimas savimi, pradėjo steigtis verslai, žmonės ieško novatoriškų idėjų savo veikloms. Kaimo bendruomenės iš tiesų daro didelius darbus, per projektinę veiklą pritraukia daug lėšų į kaimiškąsias vietoves ir rūpinasi savo žmonių gerove. Ypač naudingi projektai, skatinantys verslumą, bendradarbiavimą. VVG pirmininkė N. Tirevičienė padėkojo visiems bendruomenių pirmininkams, nes tik jų palaikymo ir paramos dėka VVG galėjo pasiekti norimų tikslų. Padėkos ir stiklo skulptūrėlės įteiktos aktyviausioms bendruomenėms, jų lyderiams, VVG partneriams ir rėmėjams. Visiems susirinkusiems koncertavo Valstybinio Vilniaus kvarteto solistė Aistė Pilibavičiūtė, Žygaičių UDC moterų kvartetas. Renginio metu veikė amatų mugė. Buvo galima nusipinti juostą, pasidaryti gintaro papuošalą, išmokti dailės pradmenų ar įsigyti paveikslą, medžio dirbinių, knygų apie Tauragės kraštą, ir įvairių kitų bendruomenėse gaminamų dirbinių. Renginio dalyviai buvo vaišinami tradicine kaimiška koše, gira, sūriu, medumi.

VVG dėkoja visiems svečiams ir bendruomenėms, dalyvavusioms renginyje. Pagrindiniams rėmėjams Žemės ūkio ministerijai už renginio finansavimą, Mažonų seniūnijai, Pagramančio bendruomenės centrui „Gramančia ir bendruomenei „Mažonų rytas“. Tik jų visų dėka renginys buvo sėkmingas.

Tauragės r. VVG informacija

Galerija