MOBILŪS-AKTYVŪS-SMALSŪS
2021 m. rugsėjo 29 d.

Tauragės r. Žygaičių gimnazijoje 2021 m. rugsėjo 21 d. įgyvendinta paskutinė projekto „MOBILŪS-AKTYVŪS-SMALSŪS“ veikla pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos“ VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“ Nr. LEADER-9.2-SAVA-6.

Įgyvendinant projektą suplanuotos ir įgyvendintos 5 veiklos: 2 išvažiuojamieji edukaciniai renginiai, visos dienos stovykla ir išvažiuojamoji stovykla, žygis po Žygaičių apylinkes. Išvažiuojamajame edukaciniame renginyje po Šilalės rajoną gimnazijos mokiniai dalyvavo dviejose edukacijose, kur mokėsi pinti šiaudeliais ir margino kraičio skrynią. Po edukacijų, gimnazistai turėjo galimybę aplankyti Šilalės rajono lankytinas vietas.

Išvažiuojamojoje stovykloje Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione, mokiniai susipažino su Lietuvos kariuomenės struktūra, apžiūrėjo karinę techniką, aplankė įrengtą muziejų ir pamatė, kaip gyvena kareiviai. Visos dienos stovykloje, edukacinėse veiklose, mokiniai išmoko pasigaminti žvakę, piešė mandalas, žaidė įvairius lietuviškus žaidimus ir mokėsi šokti lietuviškus šokius. Sočiai papietavę mokiniai sportavo ir žaidė judriuosius žaidimus, o stovyklos pabaigos kulminacija buvo diskoteka.

Edukacinio renginio po Telšių rajoną metu mokiniai aplankė “Alkos” muziejų, dalyvavo piešimo ant stiklo edukacijoje bei aplankė Žemaitijos kaimo ekspoziciją. Jie pamatė, kaip žemaičiai gyveno anksčiau, palygino turtingos, vidutinės ir skurdžios žemaičių šeimos buitį. Lankydamiesi Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejuje susipažino su šios garsios giminės istorija, dalyvavo edukacijoje „Sudėliok dėlionę „Oginskių giminės medis”. Iš Telšių mokiniai grįžo ne tik pasipildę istorijos žiniomis, bet ir nešini piešiniu ant stiklo bei puikiais prizais iš Oginskių krašto muziejaus.

Žygyje po Žygaičių apylinkes mokiniai 7,5 km. atstumą nuo gimnazijos iki Aukštupių kaimo bendruomenės namų įveikė per mažiau nei 3 val. su sustojimu prie pažangaus gyvulių ūkio, esančio Pryšmantų kaime. Šio ūkio savininkas E. Eigirdas, buvęs gimnazijos mokinys, mokiniams aprodė savo ūkį. Po to mokiniai užkandžiavo gamtos apsuptyje, o pasistiprinę tęsė kelionę, susipažino su Žygaičių krašto apylinkėmis. Pasiekus Aukštupių kaimo bendruomenės namus, laukė tikra puota - ant laužo keptos dešrelės ir šiupinys, kurį mielai pagamino Aukštupių kaimo bendruomenės nariai. Po valgio visi suskubo į virvės traukimo varžybas, ištvermingiausi mokėsi vaikščioti su kojūkais, kiti mokiniai noriai dėliojo dėlionę apie Žygaičių krašto apylinkes, žaidė judrius žaidimus.

Žygaičių gimnazijos bendruomenė dėkinga Tauragės rajono VVG už skirtą finansavimą, mokinių tėveliams, gimnazijos darbuotojams ir Žygaičių seniūnijos kaimo bendruomenėms už palaikymą ir prisidėjimą vykdant projekto veiklas.

Galerija