DACIJONŲ KB ĮGYVENDINA PROJEKTĄ „MOKYDAMASIS KELIAUK PAŽANGAUS KAIMO LINK“
2021 m. lapkričio 26 d.

Nuo 2021m. rugsėjo 2 d. bendruomenė įgyvendina projektą „Mokydamasis keliauk pažangaus kaimo link“. Projekte dalyvauja Tauragės VVG teritorijoje veikiančias bendruomenes, kurios vykdo, planuoja vykdyti verslus, edukacines programas, teikti socialines paslaugas ar ieško idėjų kūrybiškoms ir patrauklioms veikloms, dalyvauja pažangaus kaimo strategijos kūrime.

Projekto veiklos prasidėjo rugsėjo mėnesį. Išvažiuojamųjų mokymų į Vilniaus r. VVG bendruomenes metu lankėmės Vilniaus miesto ir rajono organizacijose, kurios prioritetą skiria bendruomeninei, socialinei, darbo įgūdžių palaikymo, švietimo veiklai. „Miesto laboratorija“ - tai aplinkai draugiškas edukacinis bendruomenės centras, savyje talpinantis bendruomenišką kavinę, eko inovacijų erdvę, hidroponinį daržą, edukacinį sodą, galeriją ir net atvirą „pasidaryk pats“ žaidimų aikštelę vaikams. Susipažinome su tradicijų centro „Būties ratu“ vadove Rita Balkutė. Mokslininkė, etnografė pasidalino žolelių nauda ir užkalbėjimo patirtimi. Ragavome „Džiaugsmo meduolius“ papuoštus vaizdiniais, pagamintais inovatyviu „JetLT“ Lietuvoje gaminamu spausdintuvu, spausdinančiu tiesiai ant meduolio maistiniais, Lietuvoje gaminamais dažais. Neįtikėtina patirtis Vilniaus rajono Betzatos bendruomenėje, kuri vykdo bendruomeninio verslo projektą „Socialiniai ir darbiniai įgūdžiai, teikiant užimtumo paslaugas asmenims su proto negalia“. Neįgalieji gyvena kartu su sveikaisiais ir įsitraukia į vietos bendruomenės veiklą. Projekto dėka globojamų asmenų turiningam laisvalaikio praleidimui sukurtos medžio dirbtuvės („Lobių dirbtuvės“), kuriose jie gamina suvenyrus, tradicinius medinius namų puošybos elementus (vėjalentes, langų apvadus ir t.t. Kelionės pabaigoje susipažinome su „Melkio mokykla“. Čia 8 metai kaip kuriame bendruomenė, kurioje darniai ugdomi vaikai, jungiasi sveiką gyvenseną, tarpusavio santykius vertinantys žmones. Kelionė nepaliko abejingų. Diskutavome, kad sėkmė pasiekiama, kai vienija bendri tikslai ir bendra, pasidalijama veikla.

Rugsėjo - spalio mėnesais įvyko „Tvaraus socialinio verslo kūrimo, poveikio skaičiavimo” ir „Google, socialiniai tinklai – įrankis darbui, viešinimui, produkto pardavimui“ mokymai. Kartu su profesionalia ir turinčia patirties lektore Jurgita Ribinskaite Glatzer generavome idėjas, mokėmės “Problemos medžio” metodo, kūrėme empatijos žemėlapį, formulavome sprendimus ir aptarėme Socialinio verslo modelius. Laikas su VDU lektore dr.Aiste Ragauskaite praėjo labai efektyviai ir naudingai. Kartu su Tauragės r. bendruomenių ir verslo atstovais įgijome reikiamų žinių apie komunikaciją, skaitmeninius įrankius, vizualinės informacijos ruošimą ir pateikimo formas. Buvo įdomu dalintis patirtimi, sužinoti socialinių tinklų galimybes, veiklos komunikaciją ir produktų reprezentaciją virtualioje aplinkoje.

2022 metais projekto veiklos tęsis, bus organizuojami mokymai:Socialinė atskirtis - skurdas, mitas, realybė ar iššūkis? -1 d.Tvarus bendruomeninis verslas, bendruomenės narių įsitraukimas – 2 d. Inovacijos versle ir bendruomenėje. Sumanumas. – 2 d. Žalioji ekonomika, kas tai? – 1 d. Išvažiuojamieji mokymai į Kazlų Rūdos VVG teritorijas.

Vietos projektas "Mokydamasisi keliauk pažangaus kaimo link" finansuojamas iš Tauragės rajono VVG 2016 - 2023 metų strategijos.

Bendruomenės informacija

Galerija