VAISTAI NUO GALVOS SKAUSMO OŽKAI
2008 m. balandižio 24 d.

Adakavo laisvalaikio salės kultūrinio darbo organizatorius Petras Bartkėnas balandžio 20 dieną sukvietė visus bendruomenės narius į projekto „Gyvenimo vakaras atsineša su savimi savo žiburį“ pirmąjį renginį. Iš Adakavo, aplinkinių kaimų, Skaudvilės ir net iš toliau rinkosi žmonės susitikti su gydytoja ir rašytoja Filomena Taunyte.

 

Prigužėjo pilna salė. Visi norėjo pabendrauti su žinoma rašytoja ir gydytoja, daugiau sužinoti apie paprastus, iš senovės žinomus sveikatos šaltinius: vandenį, sveiką maistą, vaistažolių arbatas, kitus, dažnai beveik nieko nekainuojančius, būdus sveikatai išsaugoti.
Gydytoja rašytoja mielai bendravo su susirinkusiaisiais, į savo pasakojimą įterpdama anekdotų ir šiaip pašmaikštavimų. Negalėjome nesijuokti, kai Filomena Taunytė pasakojo apie tai, kaip, nuėjusi į vaistinę, prašė vaistų ožkai nuo galvos skausmo. Vaistininkė sakė, kad ožkai galvos neskaudą, o gydytoja atkirtusi, iš kur ši žinanti.
Gydytoja pasakojo apie vaistų, vitaminų, mineralinių papildų vartojimą, aiškino, kuo naudingos daržovės ir vaisiai, vaistažolės.
Stebėjomės ir atsistebėti negalėjome garbingo amžiaus sulaukusios Filomenos Taunytės energija ir gyvybingumu. Ji trykšte tryško energija, kurios pavydėti galėjo net ne viena dešimtimi metų už ją jaunesni žmonės.
Daugelis pirkosi rašytojos knygų: „9/10 laimės“, „7 nuodėmės ir 12 ligų“, „Laimingas senelių gyvenimas“. Susirinkusieji gavo ir Petro Bartkėno sudarytų lankstinukų, galėjo peržvelgti knygų, populiarinančių sveiką gyvenimo būdą, parodą „Informacijos keliu – į sveiką gyvenimą“.
 
Adakaviškiai liko patenkinti projekto renginiu ir laukia kitų susitikimų. Projektas finansuojamas iš Tauragės savivaldybės sveikatos programų konkurso gautų lėšų.
 
Adakavo bendruomenės tarybos sekretorė
Zita Jarašūnienė