KRAŠTIEČIŲ ŠVENTĖ ŠAKVIETYJE
2022 m. rugpjūčio 24 d.

Paskutinį liepos savaitgalį šakvietiškius, kaimynus, svečius Šakviečio apylinkės bendruomenės centras sukvietė į dviejų dienų „ Kraštiečių šventę Šakvietyje 2022 metais“. Renginys, prasidėjo penktadienį bendruomenės kiemelyje kūrybinių dirbtuvių užsiėmimais: tai medžio drožinėjimas, pynimas iš vytelių , lietuviško paveldo gaminimas. Vytelių pynimo edukacijoje, galėjome išbandyti save ir pasigaminti puodeliui padėkliukus kurie primins mūsų pirmuosius išbandymus edukacijoje. Gaminome keptas bulves ant laužo su žemaitišku naminiu kastiniu.

Šeštadienio renginys prasidėjo padėkomis, sveikinimais. Pristatyta prie bendruomenės namų nauja skulptūra, tai drožėjo Nerijaus Alšausko darbas, sukurtas edukacijų metu, edukacijos dalyviai mokėsi medžio drožybos paslapčių. Kaimas puoselėja ne tik tradicijas, bet ir istoriją, todėl medžio skulptūra, įprasmino knygnešystę. Kuri primins mūsų krašto, Pagirupio kaimo kilusį knygnešį Antaną Bajoriną. Apie šį knygnešį mintimis dalinosi Šakviečio bibliotekos darbuotoja Augenija Pukelienė. Taip pat buvo deleguoti jaunimo atstovai, atminimo žvakelę su gėlėmis nuvežti ir padėti ant knygnešio Antano Bajorino kapo Lomiuose. Koncertinę programą smagiais kūriniais pradėjo Vaitimėnų moterų vokalinis ansamblis (vad. Rasa Jakienė). Jas keitė Pagramančio kultūros namų vokalinis duetas Rasa ir Ernesta. Koncertinę programą vainikavo ir linksmybes iki vidurnakčio tęsė Donatas su komanda iš Panevėžio, kurių atliekamos melodijos ir saksofono melodijos suvirpino daugelio širdis.

Šventės dalyvius sveikino, Tauragės rajono savivaldybės meras Dovydas Kaminskas, Tarybos narė Rita Grigalienė, Mažonų seniūnas Egidijus Jurgilas. Vaikams didžiulį džiaugsmą suteikė batutai, lauko žaidimai. Šventė nebūtų tokia graži ir prasminga jei nebūtų rėmėjų.

Dėkojame finansavusiems projektus Tauragės r. Vietos veiklos grupei, Tauragės r. savivaldybei, Mažonų seniūnijai sutvarkiusiai aplinką. Ačiū tariame bendruomenės aktyvui ir visiems, kurie geranoriškai prisidėjo prie šventės organizavimo.

Bendruomenės informacija

Galerija