TAVE ŠAUKIA GIMTINĖ
2022 m. liepos 15 d.

Nuvilnijo, nušurmuliavo kasmetinė kaimo ir kraštiečių šventė Lomiuose. Liko malonūs prisiminimai bei svečių įrašai kaimo muziejaus svečių knygoje. Ypatinga buvo liepos devintoji, šeštadienis. Visi keliai vedė į Lomius. Atvyko daug svečių: didelis būrys kraštiečių, aplinkinių bendruomenių gyventojų, taip pat žmonių iš miesto, po pandemijos išsiilgusių kaimo žalumos bei koncertų. Prieš pietus prasidėjo atrakcijos vaikams bei vaikų dienos centro ugdytiniams. Vyko vaikų pamėgtas lauko pleneras – piešimas ant plėvelės. Batuto malonumai traukė ne tik vaikus, bet ir jaunimą. Putų patrankos pliūpsniai karštą dieną suviliojo vaikus atsigauti, pažaisti baltose putose.

Svečiai ir vietiniai lankė atnaujintą Lomių krašto istorijos ir etnografijos muziejų, susipažino su ekspozicijomis.

Nuotaikingą šventės nuotaiką dar labiau sustiprino Skirsnemunės (Jurbarko r.) kultūros namų mėgėjų teatro spektaklis „Trys mylimos“. Vaidinimas vyko po atviru dangumi. Jo žiūrėti suėjo didelis būrys suaugusių žiūrovų. Kultūros namų salė nebūtų jų tiek sutalpinusi! Profesionali aktorių vaidyba bei aiški spektaklio tema žiūrovams labai patiko, paliko puikų įspūdį. Aktoriai sulaukė gausių plojimų. 15 valandą svečiai ir vietiniai bendruomenės nariai naujajame parke sėdo ant specialiai renginiui paruoštų šiaudinių suolų (už tai dėkojame kraštiečiams Vygandui Dičmonui ir Simonai Rutkevilytei) ir žiūrėjo, klausėsi ant mobilios scenos užkopusių svečių sveikinimų, linkėjimų. Beje, nuotaikingai šventę vedė kultūros namų darbuotojos Lolita Užkurienė ir Sandra Valinčienė. Bendruomenės veiklą apžvelgė naujoji valdybos pirmininkė Rasa Laurinaitienė. Penkiolikai naujų narių buvo įteikti bendruomenės nario pažymėjimai. Nuotaikingą koncertą surengė Lomių kultūros namų saviveiklininkai (vadovė S. Valinčienė). Po jų į sceną kopė Pagramančio kultūros namų saviveiklininkai bei liaudiškos muzikos kapela „Kaimynai“ ( vadovė R. Jakienė). Šventę vainikavo Lietuvoje žinomų atlikėjų Laisvos ir Deividos Basčio koncertai. Jaukioje bendruomenės palapinėje prie vaišių stalo užteko vietos ir svečiams, ir saviškiams. Šventės pabaigoje kraštiečiai aktyviausi bendruomenės nariai buvo apdovanoti puikiais prizais – lininiais maišeliais su Lomių logotipu, kuriuos pagamino Šakviečio bendruomenės dirbtuvės. Iki vėlumos vyko linksma ir nuotaikinga diskoteka, kurią vedė iš Šilalės atvykęs diskotekų vedėjas Paulius Skurdelis.

Švente džiaugėsi visi: ir atvykusieji, ir vietiniai gyventojai. Visi buvo pavaišinti, sulaukė dėmesio, padėkų už atvykimą ir domėjimąsi savo gimtine. Bendruomenės valdyba dėkoja Tauragės rajono vietos veiklos grupei, rajono savivaldybei bei Tauragės kultūros centrui už teiktų projektų finansavimą. Be šių institucijų pagalbos šventė nebūtų buvusi tokia įspūdinga ir šventiška.

Dėkojame informaciniams rėmėjams „Tauragė kurjeriui“, „Tauragės žinioms“, Tauragės radijui už mūsų šventės viešinimą.

Bendruomenės informacija

Galerija