JONINĖS ŠAKVIEČIO BENDRUOMENĖJE
2010 m. birželio 24 d.

Šventės Šakvietyje dalyviai buvo sutikti su Janinos žolelių užpiltine, kiekvienas turėjo nusiprausti stebuklingu Joninių nakties vandeniu, kuris nuplauna visas ligas, rūpesčius ir išlaiko nevystančią jaunystę ir grožį. Simboliškai kiekvienam buvo įteikiama švento Jono ugnelė.

Šiemet Šakviečio bendruomenėje Joninių laužas suliepsnojo pirmą kartą. Kadangi kaime yra nemažai Jonų, tai ji turbūt taps tradicinė. Deja iš dvylikos kviestų Jonų į šventę atvyko tik du.

Jonų garbiai seniūnas Jonas Samoška, padedamas kito Jono, pasodino ąžuolą.

Jonus sveikino ir kuo stipriausios sveikatos linkėjo bendruomenės pirmininkas R. Paulauskas, Mažonų seniūnas J. Samoška ir seniūnaitis S. Pudževelis.

Šventės organizatoriai buvo maloniai nustebinti gausiai susirinkusiais kaimo bendruomenės nariais, o ypač svečiais, kilusiais iš šio kaimo. Degė didžiulis laužas, vyko įvairios rungtys, į orą buvo leidžiami dangaus žibintai ir ieškomas paparčio žiedas, o renginį vainikavo bendruomenės pirmininko paleisti fejerverkai.

Gausiai susirinkę gyventojai buvo dėkingi organizatoriams už gražią šventę. Tai buvo tikra gerumo, atlaidumo, nuoširdumo, bendruomeniškumo šventė. Susirinkusiuosius linksmino Lomių kaimo kapela, šventė tęsėsi iki paryčių.

 

Galerija