EIDINTŲ GYVENIMO MOZAIKA
2022 m. spalio 03 d.

2022 m. spalio 1 d. Batakių geležinkelio stoties kaimo bendruomenėje „Santakai“ įgyvendinta paskutinė projekto „EIDINTŲ GYVENIMO MOZAIKA“ veikla pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos“ VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“ Nr. LEADER-9.2-SAVA-6. Įgyvendinant projektą suplanuotos ir įgyvendintos 3 veiklos: renginys „Vasarą išlydint“ ir edukacinės popietės „Papuoškime namus“ bei „Būkime gražios“.

Renginys „Vasarą išlydint“ sutapo su kiekvienais metais rengiama tradicine švente, kurios metu buvo organizuojamos žvejų varžytuvės, sudarytos sąlygos Eidintuose gyvenantiems žmonėms, dalyvauti įvairiose pramoginėse veiklose ir turiningai praleisti laisvalaikį. Mažieji renginio dalyviai smagiai leido laiką ant batuto. Renginyje skambėjo jaunųjų Eidintų bendruomenės narių ir moterų vokalinio ansamblio balsai, vakaro kulminacija – populiarių atlikėjų pasirodymas.

Bendruomenės moterys puikiai praleido laiko edukacinėje popietėje „Papuoškime namus“, kur mokėsi pasigaminti darbelių iš virvelės, kuriais galėtų papuošti savo buitį, o edukacinėje popietėje „Būkime gražios“ išmoko pasigaminti kūno šveitiklį, vonios druską, daug sužinojo apie skirtingų hidrolatų augalų savybes, hidrolatų naudojimą, pasinėrė į augalų kvapų pasaulį, gardžiavosi arbatomis.

Batakių geležinkelio stoties kaimo bendruomenė dėkinga Tauragės rajono VVG ir Tauragės rajono savivaldybės administracijai už skirtą finansavimą, edukatorėms Kristinai ir Zitai už pravestas edukacijas, o bendruomenėms nariams už prisidėjimą vykdant projekto veiklas.

Bendruomenės informacija

Galerija