NEBLĖSTANTI BENDRYSTĖ MUMYSE
2022 m. spalio 06 d.

2022 m. spalio 5 d. Žygaičių kaimo bendruomenėje „ŽYGAVA“ įgyvendinta paskutinė projekto „NEBLĖSTANTI BENDRYSTĖ MUMYSE“ veikla pagal „Tauragės rajono vietos veiklos grupės 2016-2023 metų vietos plėtros strategijos“ VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“ Nr. LEADER-9.2-SAVA-6. Įgyvendinant projektą suplanuotos ir įgyvendintos 2 veiklos: renginys „Ir vėl liepos kvepia medumi“ ir renginys „Su Meile Jums“.

Labai svarbus žygaitiškiams yra tradicinių švenčių išsaugojimas ir puoselėjimas. Kraštiečių šventė „Ir vėl liepos kvepia medumi“ rengiama birželio pabaigoje sutraukia minias vietos gyventojų ir atvykstančių kraštiečių. Renginio metu buvo vykdomos suplanuotos aktyvios turiningai laisvalaikį skatinančios praleisti veiklos, tai krepšinio varžybos, įvairūs žaidimai, saviveiklininkų pasirodymai, šokiai, vaikučiai mėgavosi batutu, amatininkai prekiavo savo produkcija. Vakarą vainikavo populiarių atlikėjų pasirodymai.

Jau tradicija tapusio renginio, mokytojo dienos proga, metu buvo pasveikinti Žygaičių gimnazijoje dirbantys mokytojai ir mokytojai senjorai. Renginio dalyvius pamalonino puikiai žinomo aktoriaus Giedriaus Arbačiausko ir Agnės Arbačiauskienės dueto pasirodymas. Poezijos posmai ir nuostabios dainos, kurias papildė violančelės ir gitaros garsai, sukūrė puikią renginio atmosferą.

Žygaičių kaimo bendruomenė „ŽYGAVA“ dėkinga Tauragės rajono VVG ir Tauragės rajono savivaldybės administracijai už skirtą finansavimą, o bendruomenėms nariams už prisidėjimą vykdant projekto veiklas.

Bendruomenės informacija

Galerija